Milli Eğitim Bakanı Çelik, taktı mı tam takıyor

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, anlaşamadığı bürokratlarına takdı mı tam takıyor. Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin'e hiçbir görev vermemekteki ısrarını sürdüren Çelik, tüm müsteşar yardımcılarını kendi bulunduğu binada toplarken Sezgin'i Beşevler'deki Bakanlık kampüsüne yolladı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Bakan Çelik'in bir müsteşar yardımcısına karşı sergilediği sert tavır halen devam ediyor. Çelik, geçmiş hükümet döneminde yapılan bazı ihalelerde ihale farklarının fazla ödendiği iddiasıyla hakkında inceleme yaptırıp idari kararla görevinden aldığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin'in mahkeme kararıyla geri dönmesi üzerine Araştırma ve Planlama Kurulu Başkanlığı'nda görevlendirdi. Sezgin'in söz konusu kararı da yargıda iptal ettirdi. Ancak Çelik, Sezgin'i müsteşar yardımcısı olarak oda ve görev vermek yerine müşavirliğe gönderdi. Çelik, Sezgin'i burada da rahat bırakmadı. Sezgin'e 3 ayda 6 ilde incelemeler yapması yönünde görevlendirdi.

ŞİMDİ DE SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİNDE
Sezgin'in müşavirlikteki görevinin de sona ermesi üzerine Çelik, Sezgin'i yine müsteşar yardımcısı olarak değerlendirmedi. Bakanlığın tüm müsteşar yardımcılarını kendisinin bulunduğu ve trilyonlar harcayarak restore ettiği Bakanlık binasında toplayan Çelik, Sezgin'e karşı "olumsuz" tavrını sürdürdü. Remzi Sezgin, ana bakanlık binasına taşınması gerekirken, Bakanlığın bazı birimlerinin kampüs şeklinde toplandığı Beşevler'deki yere taşındı. Sezgin, son olarak Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda gönderilerek, hiçbir görev verilmeyerek müsteşar yardımcısı olarak bulunduruyor.

anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber