Kaymakamın ?Salona alın şu adamları' sözüne tepki

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Maltepe İlçe Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan'ın kendisiyle görüşmeye gelen velilere ?Toplantı salonuna alın şu adamları'' şeklinde hitap etmesi tepkiye neden oldu.

Depremde zarar gördüğü için yıkılacağı öne sürülen Kaymakamlık binasının bir yıllığına 4 katlı Maltepe Hasan Şadoğlu İlköğretim Okulu'nun en üst katına taşınacağı haberine tepki gösteren veliler, soluğu kaymakamlık binasında aldı. 300 veli Maltepe İlçe Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan ile görüşmek istedi. Ancak kaymakamın ortaya çıkmaması üzerine velilerin öfkesi daha da arttı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, grubu sakinleştirmek için çaba sarfetti. Ayar'ın velileri sakinleştirmeye çalıştığı sırada kaymakamlık binasına gelen Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan'ın kalabalığı görünce ?Açın şu kapıyı! Aşağı toplantı salonuna alın şu adamları'' demesi,velilerin tepkisi daha da arttırdı.

KADIN VELİLER: BİZ ADAM DEĞİLİZ
Kadın veliler, Kaymakam Türkdoğan'a ?Biz adam değiliz. Kadın da var içimizde'' diyerek tepki gösterdi. Bazı veliler de ?Başbakan da ?lan' diyor. Hükümette ?lan' demek moda mı oldu?'' diyerek sert çıkıştı. Kaymakamın Sevim Bayram adındaki veliyi azarlamasına diğer veliler de tepki gösterdi. Bir grup veli toplantı salonuna alınırken dışarıda kalan veliler de bu sırada yoldan geçen ve içinde AKP'li delegelerin bulunduğu otobüsün önünü kesti. AKP'li delegelerin ilçe başkanlarını seçmek üzere yola çıktığı parti otobüsünün yolunu kesen grup yolun bir süre trafiğe kapanmasına sebep oldu. Kapanan yol polislerin çabasıyla yeniden trafiğe açıldı.
Kaymakamlık binası toplantı salonuna alınan velilerle kaymakam Türkdoğan arasındaki tartışma burada da devam etti. Veliler, kaymakamın gazetede yazılanları yalanlaması ve kaymakamlığın okul binasına taşınmayacağını taahüt etmesi üzerine ikna olarak sesizce dağıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber