Silivri'ye gitmek isteyen gruplara izin verilmiyor

Ergenekon Davası'nda karar açıklanması beklenirken, İzmir'den Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine gitmelerinin engellendiğini iddia eden bir grup eylem başlattı.

Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi, Tüm Gençlik Birliği (TGB), CHP ve DSP'lilerin de bulunduğu grup, Konak meydanı tarihi saat kulesi önünde toplanarak halay çekti ve oturma eylemi yapmaya başladı. Silivri'ye gitmek için bindikleri otobüslerin polis tarafından engellenerek durdurulduğunu ve yola çıkamadıklarını iddia eden grup, başlattıkları eylemin devam edeceğini sabaha kadar meydandan ayrılmayacaklarını ifade etti. Sloganlar atarak halay çekenlerin yanı sıra, bazı eylemcilerde çimlerin üzerine oturarak gruba eşlik etti. Grubun eylemi gece geç saatler olmasına rağmen devam ediyor.

Başkent'te gergin bekleyiş

Ergenekon duruşması için Silivri'ye gitmek üzere İşçi Partisi önünde bekleyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi üyeleri, otobüslerinin gelmesini bekliyor.

Ankara'da İşçi Partililer ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İstanbul'daki Ergenekon davasının karar duruşmasını izlemeye gitmek için İşçi Partisi Genel Merkezi önünde toplandı. Otobüslerin gelmemesi sebebiyle bekleyişini sürdüren grup üyeleri, polisin kendilerine izin vermediğini ve otobüslerini tur şirketlerinin önünde beklettiğini iddia etti

Akşam saatlerinde İşçi Partisi Genel Merkezi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, davanın görüleceği İstanbul Silivri'ye gitmek üzere beklemeye başladı. Uzun bir bekleyiş ardından otobüsleri gelmeyen grup üyeleri, araçlarının polis tarafından tur şirketleri önünde bekletildiğini iddia etti. Otobüslerin geleceği saate kadar Genel Merkez önünde beklemeyi sürdüreceklerini söyleyen grup üyelerinin bir kısmı Parti önünden ayrılırken küçük bir grup beklemeyi sürdürüyor.

Silivri'ye gidemeyince yürüyüş yaptılar

ESKİŞEHİR'den Ergenekon Davası duruşması için Silivri'ye gitmek isteyen yaklaşık 150 kişi, anlaştıkları otobüslerin kent çıkışına izin verilmeyip kendilerini almaya gelmemesi üzerine yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Kalabalık, sabaha kadar eylemlerini sürdüreceğini belirtti.

Atatürk Bulvarı Migros Mağazası önünde geceleyin toplanan çoğunluğu İşçi Partisi (İP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olan kalabalık Silivri'ye gitmek için daha önceden anlaştıkları otobüslerin gelmesini bekledi. Otobüsler gelmeyince kalabalık seyahat haklarının engellendiğini ifade ederek protesto gösterisine başladı.

Anlaştıkları otobüslere Valilik tarafından kent çıkışına izin verilmediğini söyleyen kalabalık ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Valiliğe doğru yürüdü. Kalabalığı Valilik önünde çevik kuvvet polisleri karşıladı. Gruptakiler, taşkınlık yapmadan Valilik yanında basın açıklaması yapıp yürüyüşlerine davam edeceklerini belirtmeleri üzerine çevik kuvvet polisleri geçişe izin verdi.

Valilik yanında İşçi Parti İl Başkanı İP İl Başkanı Zafer Tezer kısa bir konuşma yaptıktan sonra kalabalık "Vali İstifa" ve "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atarak İki Eylül Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'ndaki Migros Mağazası önüne kadar yürüdü. Kalabalıktakiler Silivri'deki duruşma bitene kadar burada oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

Bursa'dan Silivri otobüslerine hareket izni verilmedi

'Asrın Davası' olarak nitelendirilen Ergenekon davasında bugünkü karar duruşması öncesi CHP ve bir dizi sivil toplum örgütünün başlattığı kampanya kapsamında Bursa'dan Silivri'ye çıkarma denemesi polis engeline takıldı. Gece yarısı Bursa Şehreküstü Meydanı'nda toplanan kalabalığı Silivri'ye taşıyacak olan otobüsün belge yetersizliğinden dolayı hareket etmesine polis izin vermedi. Polise tepki gösteren kalabalığın, "Yeminler edildi, Silivri yıkılacak" sloganları atması dikkat çekti.

Bursa'dan Ergenekon davasının görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi 'ne gitmek isteyen CHP, İşçi Partili ve TGB'li (Tüm Gençlik Birliği) üyelerinin bineceği otobüslere polis izin vermedi. 'D2' belgesi olmasına rağmen taşıyacağı yolcularla sözleşme yapılmamasını gerekçe gösteren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otobüs sürücüsünden yolcu listesi istedi. Ekipler, yasalar gereği, taşınacak yolcuların isim listesinin bulunması gerektiğini belirtti. Şehreküstü'nde bekleyen kalabalığı Silivri'ye götürmek için gelen otobüsün hareket etmesine izin verilmedi.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve eylemciler, otobüsün önüne geçerek geri gitmesine izin vermedi. Polislerin uyarısı üzerine otobüs bu kez geri manevra yaparak Fevzi Çakmak Caddesi'nden çıkarak alandan ayrıldı. İl Başkanı Çelik, "Silivri'de gerçekten Türkiye'de hukuksuzluğun nasıl yaşandığının en önemli göstergesinin nasıl yaşandığını göreceğiz, ama Bursa'da insanların Silivri'ye gitmesi engellenmek isteniyor. Ne olursa olsun vatandaşlarımız Silivri'ye gidecekler" dedi. Eylemcilerin caddeyi trafiğe kapatmasının ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ile çok sayıda polis, cadde girişinde güvenlik tedbiri aldı. Bursa'dan Silivri'ye gitmelerine izin verilmeyen grup, Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

Silivri'ye gitmek isteyen gruba Kocaeli'de polis engeli

Kocaeli'den, Silivri'de görülecek Ergenekon duruşmasına gitmek isteyen gruba polis engel oldu.

Kocaeli'de, Silivri'ye gitmek için toplanan kalabalığı götürecek otobüslere polis engel oldu. Saat 01:00`da İzmit Otel Asya önünde otobüslerle Silivri`de görülecek olan duruşmaya gitmeyi planlayan İşçi Partisi ve TGB üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi Otel Asya önünde beklemeye başladı. Kiraladıkları otobüslere polis engel olunca buna tepki gösteren kalabalık, Otel Asya önünde basın açıklaması yaparak buradan Cumhuriyet Parkı'na yürüdü. Sloganlar atarak Cumhuriyet Parkı'na ulaşan grup, burada Ergenekon duruşması sonuçlanana kadar bekleyeceklerini söyledi. Ayrıca, grup içerisinde elinde Türk bayrağı ile duran adam ise dikkat çekti. Grup oturma eylemine devam ediyor.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber