Hasta Yakınları'na köprü yardımlaşma desteği

Köprü Yardımlaşma Derneği, Balcalı Hastanesi'ndeki hasta yakınlarını ziyaret ederek, ihtiyaçlarını karşıladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasta Yakınları'na köprü yardımlaşma desteği

Hasta yakınlarının dertleriyle ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan dernek başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, “Her sene Ramazan ayında uygun olmayan ortamlarda kalan hasta yakınlarını hayırseverlerimizle ziyaret edip, sahurluk verip dertlerini dinliyoruz. Sorunlarını gücümüz nispetinde çözmeye çalışıp hastalara dua ve şifa temennisinde bulunuyoruz” dedi.

Yıldırım, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin bölgenin en büyük araştırma ve tedavi merkezi olduğunu hatırlatarak, “Diyarbakır'dan, Mardin'den, Şanlıurfa'dan, Adıyaman'dan, Hatay'dan, Niğde'den tedavi olmaya gelenler var. Suriyeli hasta yakınları var. Hastanede hastaları tedavi olurken kendileri de hastalarına yakın olup onların kan vb. acil ihtiyaçlarını karşılamak için hastanede köprü altında, ağaç altında, kafeteryalarda kartonların üstlerinde kalmaktadırlar. Yıllardır bunları kamuoyunda gündeme getirdik. Duyarlı Adana Valimiz, büyükşehir belediye başkanlığıyla birlikte hasta yakınlarının kalması için Kemal Aslan Şefkat Evi yaptırdı. Ama burası da ihtiyacı tam karşılayamıyor, uzak olduğu için hasta yakınları tercih etmiyor ve yine hasta yakınlarının, bu gece de gördük ki yüzlercesi dışarıda yatıyor” diye konuştu.

Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar'ın hasta yakınları için kalacak yer sorununa acil bir çözüm bulması gerektiğini belirtti. Yıldırım, hastane içinde otopark, otel için başlayan inşaatın bir an önce bitmesi konusunda, yetkililerin ve kamuoyunun destek vereceğini belirtti.

Köprü Yardımlaşma Derneği üyesi iş adamı İbrahim Öztürk, Neşet Özsayın,Yusuf İlhan ve bir kısım hayırseverler hasta yakınlarından uzaktan gelen ve sosyal güvencesi olmayanlara para yardımı yaparken, Adanalı meşhur bir kebapçı da kebap ve ayran ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber