Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü istifa etti

RTE Üniversitesi'nden Skandal İlan" haberlerinden sonra bugün basın toplantısı düzenleyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Arif Yılmaz, istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü istifa etti

Çeşitli basın yayın organlarında geçtiğimiz hafta çıkan "RTE Üniversitesi'nden Skandal İlan" şeklinde yer alan haberlerden sonra bugün bir basın toplantısı düzenleyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin gazetelerde yayımlattığı öğretim üyesi ilanında skandala imza atıldı. Üniversite tarafından verilen ilanda, öğretim üyesi aranan konumlara aday kişilerin isimleri ve kendileri hakkında yazılan notlar yayımlandı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Basın İlan Kurumu aracılığıyla öğretim üyesi almak için ulusal bir gazeteye reklam verdi. İlanda, Tıp, Mühendislik, Fen Edebiyat Fakültesi'ne 1'er, Su Ürünleri Fakültesi'ne 2 doçent; İlahiyat Fakültesi'ne ise 1 yardımcı doçent alınacağı belirtildi. Ancak ilanda alınacak öğretim üyelerinin isimleri de ilan edildi. Tıp Fakültesi için aranan öğretim üyesinin karşısında Ahmet Pergel ismi yer aldı. Pergel'in isminin yanında ise "Doçentliği alamadı sorulacak" yazısı dikkat çekti.

Fen Edebiyat Fakültesi'ne alınacak öğretim üyesinin karşısında ise Murat Tomakin'in adı ve "İzinli" notu yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber