Erotik memurelere kameralı tehdit

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzonda açık ve dar kadın kıyafetlerine savaş açan ve, ?Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti' adında bir dernek kuran 76 yaşındaki avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar, kamu kurumlarında çalışan kadın memurları kamerayla takip edip, kılık kıyafet yönetmenliğine uymayanları şikayet edecekleri tehdidinde bulundu.

Yaklaşık 3 yıl önce, açık ve dar kadın kıyafetlerine karşı mücadele başlatan ve bu nedenle 44 meslektaşı ile mahkemelik olan Ali Kemal Yılmaz Bayraktar, 2 ay önce, ?Haya ve Edebe Aykırı Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti'ni kurdu. Bayraktar ilk iş olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadın memurların bir çoğunun erotik kıyafetler giydiğini ve kılık kıyafet yönetmenliğine uymadığını ileri sürerek, başta Trabzon Valiliği olmak üzere tüm illerin valiliklerine dilekçe gönderdi. Bayraktar'ın dilekçesini tüm kurumlara gönderen Trabzon Valiliği, yapılan incelemenin ardından, 7 Şubat'ta Bayraktar'a yazı göndererek, kamu kurumlarında kılık kıyafet yönetmenliğine aykırı giyinen poersonel tesbit edilemediği yolunda cevap verdi. Adana Valiliği de, Bayraktar'a gönderdiği yazıda, ?Kamu kurumularında çalışan personelin yönetmeliğe uygun kıyafet giyilmesi hassasiyetle takip edilmektedir? dedi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Bayraktar, Adana ve Trabzon Valilikleri'nin kendisine gönderdiği cevaplar dolayısıyla her iki kentin valilerine teşekkür ettiğini belirtti. Trabzon'da valiliğe cevap veren bazı kurum amirlerinin sekreterlerinin süper mini etekli ve yatak odasına yakın kıyafetli oldukları iddiasında bulunan Bayraktar, Kapıkule Gümrüğü'ndeki kameralı takip sonucu ortaya çıkartılan şebekeyi hatırlatarak, şunları söyledi: ?Günümüzde artık insanlar gördüklerini kamera aracılığı ile tesbit edebiliyorlar. Artık cep telefonları da kamera tesbiti için kullanılıyor. Bundan sonra kuaförden çıkmış saçlı, tayt ve strech giyerek, kalça ve vücut teşhiri yapan, çıplak giyimli bir kısım memureler ve öğretmenlerin de derneğimiz tarafından görüntüleneceği ve valiliğe bildirileceği unutulmamalıdır.?

Bayraktar ayrıca, halkı bu işi için seferber olmaya davet ederek, ?Gelin bu felaketleri yaşamadan, dürüstçe kılık kıyafetimizi düzeltelim, büyük Allah'a ve devletimize layık olalım? diyerek sözlerini noktaladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber