Doğu'da ?zorunlu hizmet' endişesi

Haber Giriş : 14 Şubat 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın doktorların zorunlu hizmetine ilişkin düzenlemeyi iptal etmesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntıya yolaçacak gibi görünüyor. Bölge valileri, iptalin sağlık alanında ciddi problemler yaratabileceği görüşünde.10 bin kişiye 1 doktorun düştüğü Bitlis'te halen üç ilçede uzman doktor açığı var. Zorunlu Hizmet Yasası kapsamında bu ilçelere uzman hekim atamalarını beklediklerini belirten Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu, bu kanunun işlemesini umut ettiklerini belirtti.

Muş Valisi İbrahim Özçimen de bölgedeki uzman hekim sayısının hiçbir dönem, şu anki sayıya ulaşmadığını belirterek, ?Yargı kararı üzerine söylenecek söz olmaz, ancak bu karar, sağlık hizmetindeki idarede bizi sıkıntıya sokabilir? yorumunda bulundu. Doktor sıkıntısının yaşandığı Erzurum'da da tepkiler farklı değil. Vali Celalettin Güvenç, bölgenin cazip kılınması için atılacak her türlü adıma herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bingöl Valisi Vehbi Avuç ile Tunceli Valisi Mustafa Erkal da bölge valileri ile aynı görüşte. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tabip odalarının yetkilileri ise bölgede yaşanan doktor sıkıntısının rotasyon sistemiyle ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber