Pompalı tüfekli gaspa 10 yıl hapis

SAMSUN'da pompalı tüfekle kuyumcudan 2 bin 800 TL para gasp ettiği iddiasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan 32 yaşındaki Yalçın Dinçer, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pompalı tüfekli gaspa 10 yıl hapis

Olay 4 ay önce Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Bafra İlçesi'nde oto galerisi sahibi olan ve daha sonra iflas eden evli ve 3 çocuk babası Yalçın Dinçer, Süleyman B.'ye ait kuyumcuya geldi. Üzerindeki pompalı tüfeği çıkartıp kuyumcuyu etkisiz hale getirdikten sonra elindeki çantayı uzatıp paraları ve altınları koymasını istedi. İşyeri sahibinin paraları çantaya koyduktan sonra 'polis geliyor' demesi üzerine panikleyen şüpheli çantayı alıp kaçmaya başladı. Olay yerinden 100 metre uzaklaşan Yalçın Dinçer vatandaşların 'yakalayın' diye bağırması üzerine olay günü izinli olan ve caddede yürüyen İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başpolis Zeki Derya tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

'PİŞMANIM' DEDİ

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'işyerinde silahlı yağma' suçundan yargılanan tutuklu sanık Yalçın Dinçer bugünkü karar duruşmasına çıktı. Önceki duruşmada "Galericilik yapıyordum ancak iflas ettim. Piyasaya 200 bin TL borcum vardı. Bu nedenle bunalıma girdim. Hatta intiharı bile düşündüm" diye ifade veren sanık son savunmasında ise "Pişmanım. Takdir mahkemenindir" dedi.

İfadenin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Yalçın Dinçer'i nitelikli yağma suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber