BDP heyeti İmralı'dan döndü

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeyi tamamlayarak İmralı Adası'ndan ayrıldı. Heyet, görüşme ve Öcalan'ın mesajı hakkında yazılı bir açıklama yapacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BDP heyeti İmralı'dan döndü

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti, İmralıAdasında Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeyi tamamlayarak adadan ayrıldı. BDP heyetinin Öcalan ile yaptıkları görüşme ve Öcalan'ın mesajını, yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuracakları belirtildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için sabah saat 11.00 sıralarında İmralı adasına giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşmelerini tamamlayarak saat 17.00 sıralarında adadan ayrıldılar. İmralı'da gerçekleşen BDP-Öcalan görüşmesi ile ilgili BDP heyetinin yazalı açıklama yapacağı belirtilirken, açıklamada Öcalan'ın mesajının da yer alacağı öğrenildi.

Çözüm sürecinin 2'nci aşaması nedeniyle Hükümetin yasal ve anayasal çalışmalar yapması için daha önce 1 Eylül tarihini süre veren Öcalan'ın bugün BDP'liler ile yaptığı görüşme önem veriliyor.

 


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber