Deprem unutulmadı, acılar tazelendi

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler dualarla anıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deprem unutulmadı, acılar tazelendi

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Depremin 14. yılında Fuar Alanı'nda düzenlenen programa Kocaelililer yoğun ilgi gösterdi. Deprem gerçeğinin göz önüne serildiği programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 14 yılda depreme bir kez daha dikkat çekti. Buluş ilahi grubunun ezgileriyle başlayan gecede ilahiyatçı Ömer Döngel, sahabe hayatından örneklerle depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır tavsiyesinde bulundu. Dursun Ali Erzincanlı ise en güzel şiirlerini Kocaelililer için okudu. Kuran tilavetinin de yapıldığı gece depremin yaşandığı saat olan 03.02'ye kadar sürdü. Program okunan duaların ardından son buldu. Öte yandan Gölcük ve Değirmendere başta olmak üzere Kocaeli'nin birçok noktasında depremde hayatını kaybedenler için anma programları düzenlendi.

Yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiği Marmara Depremi, büyük acılar yaşanmasına rağmen büyük derslerin alınmasını sağladı. Deprem bilincinin artmasına neden olan Marmara Depremi 14. Yılına girerken depremden korunmak için önemli çalışmalara imza atıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismoloji İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ni faaliyete alarak, burada 8000'i ilköğretim öğrencisi olmak üzere 10 bin kişiye deprem eğitimi verdi.

3 boyutlu deprem simülasyonuyla Marmara Depremi'nin birebir yaşatıldığı merkezde eğitime katılan vatandaşlara eğitim CD ve kitapçıklarının yanında ilkyardım çantası da hediye ediliyor. Büyükşehir Belediyesi kente yerleştirdiği 25 Deprem Kayıt İstasyonu ile en küçük yer hareketlerini bile anlık olarak takip ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber