Türk Eğitim-Sen'den Bakan Şahin'e suç duyurusu

Haber Giriş : 18 Şubat 2006 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, geçen ağustos ayında yapılan toplu görüşmeler bugüne kadar yasal zemine oturtulmadığı için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Özcan, Kayseri Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen ağustos ayında yapılan toplu görüşmelerde elde edilen hakların bugüne kadar üyelerine yansıtılmadığını söyledi. 4688 Sayılı Yasa'ya göre toplu sözleşmelerde alınan kararların 3 ay içinde yasal zemine oturtulması gerektiğini ifade eden Özcan, konunun hala mecliste görüşülmediğini bildirdi.

Kazanılan hakların alınması için hukuki süreç başlatacaklarını belirten Özcan, ''yasanın ihlal edilmesi, kazanılmış hakların ödenmemesi ve onurumuzla oynanması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

''Hukukçularımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor'' diyen Özcan, ''Bizimle toplu görüşmeleri Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin yaptığına göre, büyük ihtimalle Şahin hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca, alacaklarımızın faizi ile birlikte ödenmesini isteyeceğiz'' diye konuştu.

Hükümetin sosyal güvenlik ve personel rejimi yasaları ile kamu çalışanları üzerinde terör estirdiğini iddia eden Özcan, hükümetin öğretmenler üzerinden şov yaptığını ve bu durumun öğretmenleri küçük düşürdüğünü, aile içi huzursuzluğa yol açtığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber