Danıştay'ın parmaklıklarına siyah başörtüsü astılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın bir öğretmen hakkında verdiği türban kararına tepki gösteren İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) üyeleri, Danıştay'ın bahçe parmaklıklarına siyah başörtüsü astı.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan İLKAV mensupları, tekbir getirerek, çeşitli sloganlar attı. Başları örtülü kadınların da yer aldığı gösteriye katılanlar, ?Başörtüsü Onurumuzu Koruyacağız?, ?İdeolojik Karar Alınca Yargı, Kalmadı Danimarka'dan Farkı? yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, burada yaptığı konuşmada, Danıştay'ın kararında aşağılayıcı sözlerin yer aldığını, aynı yaklaşımı YÖK'ün de sergilediğini savundu. Pamak, ?Kendi ülkemizde Müslümanca, özgürce yaşama imkanımız tamamen yok edilmek isteniyor? diye konuştu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Pamak, hükümeti de eleştirerek, iktidarın ?yaşanan zulümlere? sessiz kaldığını ve bu tutumuyla zalimlerin daha cüretkar olmasını sağladığını iddia etti.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler Danıştay binasına yürüdü. Gruptakilerin, Çevik Kuvvet polisinin yoğun önlem aldığı Danıştay binasının bahçesine girişe izin verilmedi. Danıştay önündeki Zafer Parkı'nda toplanan gruptan bazı kişiler, Danıştay'ın bahçesini çevreleyen demir parmaklıklara, Danıştay kararının protesto edildiğini belirten ifadelerin yazılı olduğu siyah başörtüsü astı.

Burada da tekbir getiren gruptakiler, daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber