Muhtar pidesi tescillendi

Ciğeri ve köfteden sonra Edirne ile anılan üçüncü lezzet olan 'Muhtar Pidesi' tescillendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtar pidesi tescillendi

Ciğeri ve köfteden sonra Edirne ile anılan üçüncü lezzet olan 'Muhtar Pidesi' tescillendi. Ahmet Hasan Ertene kendi işletmelerine ait olan 'Muhtar Pidesi'nin tescilini aldıklarını belirtti.

'Muhtar Pidesi'nin tescillenmesi kendilerini mutlu ettiğini belirten Ertene, Edirnelilere ve Edirne'ye gelen misafirlere bu güzel lezzeti sunduklarını söyledi. Gelen misafirlerin artık kendilerinden 'Muhtar Pidesi' adıyla istediklerini ifade eden Ertene, "6 ay önce yaptığımız başvuru sonuçlanarak ürünümüzü tescillemiş olduk. Hakikaten Muhtar Pidesi yapmaya yetişemiyoruz, ama bunun emeği 7-8 senedir vardı. 'Muhtar Pidesi'ni Edirneliler'e sunduk, Edirne'de tescillendirdik. Bulgaristan, Yunanistan gibi Balkan ülkelerinden de gelip 'Muhtar Pidesi'ni soranlar oluyor. "Muhtar Pidesi" kendimizin çıkardığı bir ürün, her anlamda bize ait, biz de bu ürünümüzü resmiyete dökerek tescilledik" diye konuştu.

İşletme Ortağı ve Baş Usta İsmail Işık "Edirne Ciğeri ve köfteden sonra da muhtar pidesi geliyor. Edirne'ye gelen yerli, yabancı herkese bu pideyi tavsiye ediyoruz, çok beğeniliyor. Yiyen herkes çok beğeniyor. Bu pide yaprak dönerden oluşuyor. İnce ince kesilip hamuru açılıyor, içine yayıyoruz, üzerine kaşar koyuyor, fırına sürüyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürüyoruz ve Ayçiçeği şeklinde kesiyoruz. Daha sonra servis ediyoruz" dedi.

Şef Garson Mehmet Zeki Işık ise "ustalarımızın da anlattığı gibi et döner ve kaşardan oluşan bir ürün. Fırından çıktıktan sonra dinlendiriliyor, aynı pizza şeklinde kesiliyor. Üçgen dilimler halinde kesiyoruz, ortasını da yeşillik ve domatesle süslüyoruz. Gelen müşterilerimiz bir daha geliyor. Yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimiz muhtar pidesini tercih ediyor. İnternet ortamında da resimlerini paylaşıyoruz. Yerli ve yabancı grupların hepsinin ciğerden sonra ilk tercihleri muhtar pidesi oluyor. 'Muhtar Pidesi' ustamızın da başlattığı slogan gibi hakikaten 'Patladı gitti.' Bu lezzeti merak eden herkesi bekliyoruz" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber