Gerçekten ilginç bir tesadüf:...

Haber Giriş : 19 Şubat 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gökçek'in iki oğlu, trafik kazası sonrası kavgaya karıştı. Güven Hastanesi iki gence 10 gün iş göremez raporu verdi. Bir ay sonra, hastanenin 5 katlı imar izni 10 kata çıktı. Bu garip tesadüf şimdi mahkemelik

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 2 oğluna, karıştıkları bir kavga nedeniyle ?iş göremez' raporu veren Güven Hastanesi'nin binası için imar değişikliği kararı çıktı. Hastaneye 5 kat daha çıkma imkanı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi kararının, hastane raporunun hemen sonrasına rastlaması Adliye'ye taşındı. Ankara Barosu, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve hastanenin bulunduğu Ayrancı Semti Şimşek Sokak sakinleri tarafından yargının gündemine taşınan olay, dava dilekçesinde şöyle anlatıldı:

?Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Ekim 2005 tarihli oturumunda aldığı kararda, Güven Hastanesi'nin bulunduğu parsel için imar planı değişikliğine gitti. Belediyenin kararında, Ankara İli Çankaya İlçesi 1298 ada 109, 49, 91 sayılı parsellerin (Güven Hastanesi'nin bulunduğu binalar) birleştirilerek kullanılmasına, bu parsellerin özel sağlık tesisleri alanı olarak belirlenmesine ve yapılaşma koşullarının yeniden düzenlenmesine karar verilmiştir.?

Kat sayısı iki kat arttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararının yürütmesinin durdurulması için dava açan Ankara Barosu, ?Plan değişikliği öncesindeki durumda 109, 49 ve 91 sayılı parsellerde kat adedi 5 olup, saçak seviyesi 15.50 metredir. Yani Şimşek Sokak yönündeki kat nizamı delinerek, 10 katlı ve 30.50 metre yüksekliğinde tüm bölgeyi ezici bir yapı kitlesinin ortaya çıkmasına yol açacaktır? dedi. Sokak sakinlerinin de taraf olduğu dava dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

?Karar incelendiğinde değişikliğin neden yapıldığına dair hiçbir teknik gerekçe bulunmamaktadır. Bölgenin nazım imar planı değişikliğine ve özel sağlık tesisleri alanına ihtiyacı bulunmamaktadır. Bölgeye sadece 2 kilometre uzaklıkta, Ankara'nın en büyük ve modern hastaneleri, (Hacettepe, İbni Sina, Yüksek İhtisas) ve yakın çevrede yürüme mesafesinde pek çok özel hastane (Bayındır, Akay) bulunmaktadır.?

Keyfi uygulama

Belediyenin kararında kamu yararının gözetildiğinin belirtildiğine dikkat çeken sokak sakinleri, bu durumun alışveriş merkezleri için de geçerli olabileceğinin altını çizdi. Dilekçede, Gökçek'in oğullarına yönelik iddialara da şöyle yer verildi:

?Osman ve Ahmet Gökçek'in Ankara Barosu'na kayıtlı Mete ve Kaan Kaya isimli iki avukatı ve avukatların annesini darp etmiştir. Gökçek kardeşler ifadeleri alındığı sırada fenalaştıklarını söylemeleri üzerine Güven Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Kardeşlerden birine 7 diğerine 10 gün iş göremez raporu verilmiştir. Güven Hastanesi tarafından Gökçekler'e Adli Tıp Kanunu'na aykırı bir şekilde rapor verilmesi Şimşek Sokak'ta yapılan imar planı değişikliğinin aynı tarihe gelmesinin rastlantı olmadığı kanaatindeyiz.?

Gökçek'in oğullarına verilen raporun tarihi 15/09/2005 gününü gösteriyor. İmar değişikliği kararı ise 14/10/2005 günü çıktı. Belediyenin aldığı bu kararının yürütmesinin durdurulması için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açıldı.

Trafikteki tartışma hastanede noktalandı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çocukları Ahmet ile Osman Gökçek, bir süre önce trafikte gazeteci Sirer Doğan ile tartışmıştı. İki arabanın trafikte tartışması hastanede noktalanırken, taraflar birbirini suçlamıştı. Gökçek'in adamlarının kavga sırasında havaya bir el ateş ettiği iddia edilirken, Gökçek'in çocukları da dayak yedikleri gerekçesiyle Güven Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Gökçek kardeşlerin de, gazeteci Sirer Doğan, eşi Gülşen Doğan, avukat çocukları Metehan ve Oğuz Kaan Doğan'ı adamları ile dövdükleri iddia edilmişti.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber