Emniyet 25 bin yerli silah alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, yerli üretim 25 bin adet tabanca alımı yapacak. Önceki gün gerçekleştirilen 25 bin silahın alım ihalesini Samsun Yurt Savunma Sanayi kazandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet 25 bin yerli silah alacak
*Asker ve polise yerli Glock geliyor

Samsun Yurt Savunma Sanayi Genel Müdürü Utku Aral, AA'ya yaptığı açıkmalada açık teklif usulüyle düzenlenen ihalede, en iyi teklifi verdiklerini söyledi. Ürettikleri Canik TP9'un, ihale testlerinde rakiplerini geride bırakarak başarı gösterdiğini ve TP9'un dünyada ses getiren bir model olduğunu belirten Aral, uluslararası firmalarla rekabet edecek seviyeye geldiklerini, ihracat rakamlarının da her geçen gün bu durumu desteklediğini ifade etti.

Türkiye'nin, kendi savunma sistemlerini üretmesinin önemine işaret eden Aral, geçen yıl piyasaya sürülen TP9'un hem polimer teknolojisi hem de iğne ateşleme sistemi (horozsuz) ile üretilmesinin, mukavemet arttırıcı performans sağladığını bunun da asker ve polis için önemli bir özellik olduğunu söyledi. Aral, kısa bir manevrayla kullanıma hazır hale gelen tabancanın, boş şarjörlü ağırlığının 755 gram olması ve iğne hareketli ilk silah özelliğini taşıması açısından güvenlik birimlerince tercih edildiğini vurguladı. Son 2 yılda Ar-Ge faaliyetlerine ve üretim hattına 5 milyon avro yatırım yaptıklarını bildiren Aral, savunma teknolojilerine hız kesmeden yatırım yapamaya devam edeceklerini belirtti. Aral, 5 yıl içinde uluslararası faaliyet gösteren ilk 10 hafif silah üreticisi firma arasına girmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber