Restore edilen Afırlı Camisi ibadete açıldı

Perşembe ilçesi Medreseönü Beldesi Afırlı Mahallesindeki tarihi ahşap cami restore edilerek ibatede açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Restore edilen Afırlı Camisi ibadete açıldı

Perşembe ilçesi Medreseönü Beldesi Afırlı Mahallesindeki tarihi ahşap cami restore edilerek ibatede açıldı

Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen Medreseönü Afırlı cami için düzenlenen açılış töreni ikram ve ilahi okunmasıyla başladı.

Törene katılan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, burada yaptığı konuşmada, caminin restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Caminin tarihi eser olarak kayıt altına alınmasını isteyen Ünal, "Şimdiye kadar restore için 150 bin lira para harcanmış. Bizde buraya daha fazlasını vermek için hazırız. İlk iş olarak da tarihi eser olarak kayıt altına alınmasını sağlayacağız. Arkasından ise geriye tamamlanması ne kalmışsa tamamlamak bizim boynumuzn borcudur" dedi.

Mahalle muhtarı Cumhur Başkan ise Medreseönü Belediyesi'nin de desteğiyle camiyi restore ederek tekrar ibadete açtıklarını söyledi.

Mahalle halkı olarak atalarından kendilerine miras bırakılan camiye sahip çıktıklarını vurgulayan Başkan, şunları kaydetti:

"Atalarımız, dedelerimiz bize böyle bir eser bırakmışlar. Biz de mahalle halkı olarak elimizden geldiğince onarımını yapıyoruz. Belediyermizin de desteğiyle onarımını yaparak şuan ibadete hazır hale getirdik. Bizlere destek olan herkse teşekür ediyorum" diye konuştu.

Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan da konuşmasında mahalle halkının sayesinde caminin korunarak bu günlere getirildiğini söyledi.

Bölgelerinde yer alan tek ahşam caminin tekrar ibadete açılmasının memnuıniyet verici olduğunu anlatan Tandoğan, caminin tanıtımı yapılarak daha çok insana hizmet vermesini istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından okunan duanın ardından cami ibatede açıldı.

Açılışa Ordu Vali Yardımcısı Halil Garbuz, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, sivil toplum kuruluşları temsilcilei ve mahalle sakinleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber