Adıyaman Üniversitesi cami inşaatı hızla devam ediyor

Adıyaman Üniversitesi Cami ve Külliye Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde Adıyaman Üniversitesi merkez kampusunda yaptırılan caminin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2013 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman Üniversitesi cami inşaatı hızla devam ediyor

Üniversite kampusunda 4 bin kişinin ibadet edebileceği, 10 bin metrekarelik alanda 750 metrekare oturuma sahip olan camiinin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Osmanlı mimarisi tarzında yaptırılan cami, 28 metre yüksekliğinde çift minareli olacak. Bodrum, zemin kat ve mahfenden oluşan camide, ayrıca şadırvan ve külliye de bulunacak.

Cami inşaatını gezen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Üniversitesi Cami ve Külliye Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Uslu'dan, caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının desteğiyle yaptırılan inşaat tamamlandığında, Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne tahsis edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Cami ve Külliye Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Uslu, “Cami inşaatı her geçen gün hızla devam ediyor. İş adamlarımızın ve yardımsever vatandaşlarımızın yardımı ile bu çalışmalar aralıksız devam edecek. Camimiz tamamen bitirildiğinde gençlerimizin rahat rahat ibadetlerini yapacakları bir ibadethane ortaya çıkacak” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber