Adıyaman'da, evde sağlık hizmetleri değerlendirildi

Adıyaman'da Evde Sağlık Hizmetleri Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da, evde sağlık hizmetleri değerlendirildi

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği ve Eğitim Araştırma Hastanesi, Besni, Gölbaşı ve Kahta Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birim sorumluları ile bu birimde çalışanlar katıldı. Toplantıda alınan ortak kararların uygulanması için fikir birliği oluşturuldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, "2006 yılında ilimizde başlatılan Evde Sağlık Hizmetleri ülke genelinde uygulanan sağlık politikalarından biri oldu. Eş zamanlı olarak bizimle birlikte Denizli ilinde de başlatılan bu uygulama daha sonra yapılan çalıştaylarla geliştirilerek 81 ilde uygulanması kararı alındı. Bugün tüm ülkede uygulanan bu hizmetle evde yatağa bağımlı kronik rahatsızlığı olan ve hastaneye getirilmesi zor olan hastalarımıza evlerinde ziyaret ederek gerekli sağlık hizmetini vermekteyiz" dedi.

Bugüne kadar il genelinde bin 900 civarında hastaya evde sağlık hizmetleri kapsamında periyodik aralıklarla ziyaretler yapılarak, evde sağlık hizmetleri verildiğini hatırlatan Taş, şunları söyledi:

"Halen takibimizde olan il genelinde 840 hastamıza aktif olarak bu hizmeti vermekteyiz. Hastanın durumuna göre haftada bir, 15 günde bir ve aylık periyotlar halinde yapılan bu ziyaretler kayıt altına alınmakta hastalarımızın palyatif tedavilerinden gerekli ilaç ve malzeme raporlarının verilmesine kadar değişik türde sağlık hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetin talep edilmesi için ilk başvuru noktaları Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün Evde Sağlık Hizmetleri birimi ile birlikte hastanelerimizde kurulan Evde Sağlık Hizmetleri birimleridir."

Yapılan her başvurunun, sağlık ekibince yerinde incelenerek evde sağlık hizmetleri kapsamına alınıp alınmayacağının araştırıldığını vurgulayan Taş, "Bu kapama alındığında da hastanın durumuna göre periyodik ziyaretlerle takibi yapılmaktadır. Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısında il merkezi ve ilçelerimizde uygulanan bu hizmet biriminin çalışmalarını, sorun ve sıkıntılarını tartıştık ve gerekli çözüm önerilerini paylaşarak, bu hizmetin daha etkin verilmesi noktasında önemli kararlar aldık. Hastanelerimizde oluşturulan Evde Sağlık Hizmetleri birimlerimizin gerek insan kaynağı ve gerekse lojistik noktada desteklenmesi ve bu hizmetin sürdürülebilir olması için tüm ihtiyaçlarının giderilmesini kararlaştırdık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber