İşsiz 'iş ve meslek danışmanları'

Sakarya Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi bünyesinde üçü teorik, ikisi uygulamalı olmak üzere toplam beş aşamadan oluşan iş ve meslek danışmanlığı sınavını kazanan 5 bin 180 işsiz iş ve meslek danışmanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seslerini duymasını istiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşsiz 'iş ve meslek danışmanları'

20 Nisan 2013'de yapılan bu sınavlara en az lisans mezunu olan ve içlerinde yüksek lisans mezunlarının da bulunduğu yaklaşık 13 bin aday katıldı. Bunlardan 5 bin 180 kişi imtihanda başarılı olarak iş ve meslek danışmanı olmaya hak kazandı. Ancak sınavı kazananlar bir türlü işe yerleştirilemedi.

Sonuçların açıklanmasının ardından yaklaşık 3 aydır seslerinin duyulması için bakanlar başta olmak üzere bakan yardımcıları, genel müdürler, danışmanlar, özel kalemler ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden işsiz iş ve meslek danışmanları, "Sayın başbakanımız, geçen yıl iş ve meslek danışmanları tayin töreninde, 'Her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak. Biz varken emekler asla zayi olmayacak' demişti. Biz de emeklerimizin zayi olmamasını, KPSS puan sıralamasına göre atanarak sayın başbakanımızın sözlerinin yerde kalmamasını istiyoruz"şeklinde konuştu.

İşsiz iş ve meslek danışmanı Emre Eğilmez (28), "Kimyagerim. 2012 KPSS'den 84 puan aldım. Kadro açılmaması nedeniyle puanım her ne kadar yüksek dahi olsa kimyager olarak bu puan ile atanmam mümkün değil. Ben de bir çıkış yolu olarak iş ve meslek danışmanlığı sınavını gördüm. Allah'a çok şükür bu sınavı kazandım, ama tayinimiz yapılmıyor. 3 aydır adeta çırpınıyoruz. Hemen hemen her ilde bir arkadaşımız var. Onlarla bir aile gibi tek yürek olduk. Sürekli sesimizin duyurulması için çalışıyoruz. Bakanlarımıza ve bürokratlarımıza ulaşmamıza rağmen sonuç alamıyoruz. İnşallah son çare olarak sayın başbakanımızın sesimizi duymasını, kendisine ait olan bu güzelim projenin heba olmadan bizlere de istihdam oluşturulmasını ümit ediyoruz. Başbakanımızdan başka kimse bu meseleyi çözemez" şeklinde konuştu.

Yine bir başka işsiz iş ve meslek danışmanı Koray Yılmaz, "Fizik bölümü mezunuyum. Hatırlarsanız 2009 yılında Türkiye 1'incisi fizik bölümünden çıkmış ve 1 kadro bile açılmamış, akabinde oluşan kamuoyu baskısı ile kadro açılarak arkadaşımız atanmıştı. 86 KPSS puanım olmasına rağmen bölümümden atanamıyorum. Sayın başbakanımızın biz gençlere fırsat olarak sunduğu iş ve meslek danışmanlığı sınavlarında başarılı oldum. Fakat yine burada tayin sıkıntısı yaşıyoruz; başta Çalışma Bakanımız sayın Faruk Çelik olmak üzere birçok bakan ve bürokrata, bakan yardımcısı ve danışmana ulaştık, yüz yüze görüştük, mektuplar verdik. Ama neticede somut adımlar atılmadı. Sayın başbakanımızdan başka kimse bu mağduriyetleri bitiremez; kendisine olan inancımız tamdır" dedi.

Bundan önce yapılan sınavlarda başarılı olarak iş ve meslek danışmanı olan en az lisans mezunu adayların tamamı KPSS puan sıralamasına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş-Kur il müdürlüklerine tayin edilmişti. Şu an Türkiye'de resmi rakamlara göre işsiz 5 bin 180 iş ve meslek danışmanı var. 9 Eylül 2013 tarihinde Sakarya Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde yeni bir iş ve meslek danışmanlığı sınavı yapılacak. 400 lira sınav ücretini yatıran en az lisans mezunu olan adaylar iş ve meslek danışmanı olmak için kıyasıya yarışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber