Teziç hakkında suç duyurusu...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mazlum-Der üyesi yaklaşık 5 kişilik grup, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında "türban takan kadınların kadınlığından utandığı" yönündeki açıklaması üzerine suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adliyesi'ne gelen 5 kişilik Mazlum-Der üyesi, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hakkındaki suç duyurusuyla ilgili dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti. Dilekçede, okula gidiş ve gelişte başörtüsü takan anaokulu öğretmeni Aytaç Kılınç'ın görevden alınmasına ilişkin davanın henüz kesinleşmediği belirtildi. Teziç'in, "temel hak ve özgürlüklerin ancak yasayla kısıtlanabileceği ilkesine aykırı biçimde hareket ederek suç işlediği" iddia edildi. Dilekçede, Prof. Dr. Teziç'in açıklamasında "başörtüsü takanların aşağılandığı" öne sürülerek, "Teziç'in beyanları bir bütün olarak değerlendirildiğinde dini inançlarının değerlerini yerine getiren milyonlarca insan, inancı nedeniyle aşağılanmış ve hakarete uğramıştır. Ayrıca devam eden davayla ilgili açıklama yapılarak yargıya etki edilmeye çalışılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Hakkında, "Ayrımcılık, hakaret, halkı aşağılama, kin ve düşmanlığa tahrik, kişilerin huzur ve sükununu bozma, yargı görevi yapanları etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından kamu davası açılması talep edilen Prof. Dr. Teziç'in açıklamasına da dilekçede yer verildi.

Adliyeden çıkan Mazlum-Der'li grup basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "YÖK başkanının Danıştay 2. Dairesi'nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, suç teşkil eden sözlerine karşı suç duyurusunda bulunduk. Bize ulaşan bilgilere göre suç duyuruları devam edecek; çünkü bu durumdan çok fazla kitle rahatsız. Çünkü özgürlükler ancak yasayla kısıtlanabilir. Böyle bir yasak yokken, YÖK Başkanı kendisini 'Yasama Meclisi' yerine koyuyor. Özgürlükleri kısıtlamaya kalkıyor. Derste başını açan bir bayan öğretmen daha sonra sokakta da başını açmaya zorlanıyor. Yasa sokağa kadar indiğini gösteriyor. Biz de bu durumdan şikayetçiyiz. Bunun için suç duyurusunda bulunduk" denildi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber