Üç öğretmen sendikası Başkanı, Bakan Çelik ile ne görüştü?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki açıklama Eğitim Bir Sen tarafından yayımlanmak üzere memurlar.net'e gönderilmiştir.


Bakanlıkta İLKSAN Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İLKSAN'ın durumunu ve geleceğini görüşmek üzere üç sendikanın Genel Başkanlarıyla Bakanlık binasında bir toplantı yaptı.

Eğitim-Bir-Sen, Türk-Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Genel Başkanlarının katıldığı toplantıda kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı'nın feshedilmesi görüşü ağırlık kazandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sandığa yalnızca sınıf öğretmenlerinin değil, tüm eğitim çalışanlarının üye olabilmesini ve adının MEBSAN olarak değiştirilmesini de bir öneri olarak değerlendirmeye sundu. Toplantıya katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise üyelerinin memnuniyetsizliği, yaşanan güven bunalımı, aşılamayan mağduriyetler ve kurumun sürekli zarar etmesi gibi gerekçeleri hatırlatarak, kurumun feshedilmesi ve üyelerin tüm hak ve alacaklarının tespit edilerek sahiplerine ödenmesi gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, İLKSAN'ın MEBSAN olmasının, halen üyelik yüzünden sıkıntı yaşayan 238 bin eğitimci sayısını 600 bine çıkarmaktan ibaret olacağı görüşünü seslendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in daveti üzerine toplantıya katılan diğer iki sendika Genel Başkanı da İLKSAN'ın feshedilmesi gerektiği yönünde görüş belirttiler.

Gündoğdu ayrıca bu toplantıda, sözleşmeli öğretmenlikten vazgeçilip kadrolu öğretmenliğin esas alınmasını, yüksek lisans yapan öğretmenlere %25 fazla, doktora yapanlara %40 fazla ücret ödemeye devam edilmesini ve eğitim çalışanlarının maaşlarından doğan banka promosyonlarının doğrudan çalışanlara ödenmesi için çalışma yapılmasını içeren sendikal taleplerimizi de yeniden hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber