Sivas'ta patenle yemek servisi

Sivas'ta kent merkezindeki bir restoranda servis elemanı olarak çalışan Ferhat Karatepe, sipariş edilen yemekleri gideceği yere patenle ulaştırıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ta patenle yemek servisi

Sivas'ta kent merkezindeki bir restoranda servis elemanı olarak çalışan 16 yaşındaki Ferhat Karatepe, sipariş edilen yemekleri gideceği yere patenle ulaştırıyor. Patenli servisiyle çevredekilerin dikkatini çeken Karatepe, pateni bisikletten daha hızlı kullandığı için böyle bir tercih yaptığını söyledi.

Sivas'ta Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim gören Hacı-Arzu Karetepe çiftinin 4 çocuklarından en büyüğü olan Ferhat Karatepe, 3 aylık yaz tatilini çalışarak değerlendirmek istedi. Eski Belediye Sokak üzerindeki bir restorana başvuran Karatepe, burada servis elemanı olarak işe alındı. Siparişleri yürüyerek veya bisiklet ile yerine ulaştıran Karatepe 1 ay önce paten kullanmayı öğrendi. Karatepe bunun üzerine çalıştığı restoranın işletme müdürü Ferhat Aydın'a patenle çalışmak istediğini söyledi. Karatepe bu isteğinin kabul edilmesi üzerine patenle yemek servis etmeye başladı. Cadde ve sokaklarda hızla ilerleyen Karatepe, artık yemekleri daha kısa sürede yerine ulaştırdığını belirterek, "Paten beni bisikletten daha az yoruyor. Üstelik pateni bisikletten daha hızlı kullanıyorum. Bu yüzden patenle servis yapmak istedim." dedi. Ferhat Karatepe, yaptığı iş karşılığı günlük 25 lira kazanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber