Ayağı burkulan dağcı için kurtarma çalışması başlatıldı

Kaçkar Dağı'nda arkadaşlarıyla yürüyüş yaptığı sırada sarp kayalık bölgede ayağını burkan dağcı için kurtarma çalışması başlatıldı Rize Sağlık Müdürü Tepe: "Bugün içerisinde vatandaşımızı bulunduğu yerden kurtarmayı planlıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayağı burkulan dağcı için kurtarma çalışması başlatıldı

Kaçkar Dağı'nda arkadaşlarıyla yürüyüş yaptığı sırada ayağını burkan dağcı için kurtarma çalışması başlatıldı.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron Yaylası'ndan Kaçkar Dağları'na zirve tırmanışı yapan Ömer Faruk Çetiner isimli dağcının rahatsızlandığını, beraberindeki arkadaşlarının Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE) yardım ihbarında bulunduğunu belirtti.

İhbar üzerine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), AKUT, RİKE ve 112 Acil personelinden oluşturulan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin yola çıktığını ifade eden Tepe, şunları söyledi:

"Ekip, gece geç saatlerde vatandaşımıza ulaştı. Vatandaşımıza, ayağını burkması ve bazı sağlık sorunları nedeniyle yürüyemediği için olay yerinde sağlık ekiplerince müdahale edildi. Olay yeri sarp kayalık olduğu için sedyeyle taşınamayan yaralı vatandaşı kurtarmak için Türk Silahlı Kuvvetlerinden helikopter yardımı istendi. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığından havalanan helikopter, Rize Jandarma Komutanlığından aldığı alan rehber ile bölgeye hareket etti. Yapılan ilk denemede olay yerinin sisli olması nedeniyle helikopter yaralıyı bulunduğu yerden alamadan geri dönmek zorunda kaldı."

Tepe, helikopterin yeniden havalanması için olay yerindeki sisin dağılmasını beklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eğer sis dağılırsa yaralıyı bulunduğu yerden helikopterle alacağız ancak ne olursa olsun çok kapsamlı, tecrübeli dağcılardan oluşan yeni bir ekip daha oluşturduk. Olay yerine doğru yola çıktılar. Vatandaşımızı bulunduğu yerden indirmek için bütün imkanları seferber ettik. Yaralının yanında sağlık ekipleri ve AFAD ekipleri var. Sağlığıyla ilgili endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Bugün içerisinde vatandaşımızı bulunduğu yerden kurtarmayı planlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber