Hava alanı olmayan kente uçak, denizi olmayan kente gemi geliyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “18 ayda 18 proje” sloganıyla başladığı çalışmalar kapsamında hazırladıkları uçak, gemi ve tren kütüphaneleri ile Çankırı’yı “Kütüphaneler Şehri” yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Başkan Dinç, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, çocuklar için okuma alışkanlığını daha zevkli hale getirebilmek için bu tür projenin içerisinde girdiklerini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava alanı olmayan kente uçak, denizi olmayan kente gemi geliyor

Önceki aylara İstanbul'dan satın aldıkları 375 kişilik Airbus A300 modeli uçağı kütüphane olarak hizmet vermek üzere restore ettiklerini anlatan Başkan Dinç, kültürlü bir gelecek için çocukların dikkatini çekecek çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Uçak Kütüphanenin yanı sıra gemi ve tren kütüphaneleri de kuracaklarını ifade eden Başkan Dinç, "Çocuklarımızın keyifli ve farklı bir ortamda okuma alışkanlığını kazanmaları için uçak, tren ve gemi kütüphanesi projeleri gerçekleştirdik. İlk olarak İstanbul'dan satın aldığımız uçağı Kent Park alanına getirdik ve dizayn çalışmalarını tamamladık. Dizayn ve montaj çalışmalarının ardından içerisi kütüphane olarak şekilde restore ettik. Ayrıca Devlet Demir Yolları ile yaptığımız anlaşmayla lokomotif ve vagon satın aldık. Tren kütüphanesi de gerekli restorasyonun ardından tamamlanıp çocuklarımızın hizmetine sunulacak. Son olarak gerçekleştirmeyi planladığımız gemi kütüphanesi için de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kısa süre içinde hizmete açacağız" diye konuştu.

Çankırı'ya Kütüphaneler Şehri olarak yeni bir imaj kazandırmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, 3 farklı uygulama ile klasik kütüphane anlayışının dışında özel tasarımlı kütüphaneleri hizmete sunarak çocukları farklı ortamlarda kitap okumaya özendirme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber