Akköy şehitleri rahmetle anıldı

Kurtuluş Savaşı sırasında Yalova yakınlarındaki Akköy'ü saran Rum çeteleri tarafından bir ağacın dibinde kurşuna dizilerek şehit edilen 60 kişi olayın 92'inci yılında törenle anıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akköy şehitleri rahmetle anıldı

Kurtuluş Savaşı sırasında Yalova yakınlarındaki Akköy'ü saran Rum çeteleri tarafından bir ağacın dibinde kurşuna dizilerek şehit edilen 60 kişi olayın 92'inci yılında törenle anıldı.

Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de 1921 yılında Rumlar tarafından 60 köylünün katledilmesinin 92'inci yıldönümü dolayısıyla Termal Akköy Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Murat Uzun, Termal Kaymakamı Selami Işık, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ile çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.

Şehitler için mevlit okutulmasıyla başlayan törende konuşan Vali Civelek, "Vatan uğuruna, toprak uğuruna, bayrak uğuruna, ülkenin bölünmez birliği ve bütünlüğü uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı günü düzenleyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akköy Muhtarı Samet Doğru da, "Akköy yöresinde yaşayanlar Kurtuluş Savaşı sırasında, bir takım çetelerin saldırılarına uğradılar. 1921 yılında Akköy'e gelen işgalci çeteler, çok sayıda vatandaşı öldürdü. Köy meydanında toplanan Akköylüler şu anda şehitliğin bulunduğu alanda kurşuna dizildi. Köy tamamen yağmalandıktan sonra, yapılan inceleme ve araştırmalar sonrasında Akköy'de büyük bir çukurda 60 kadar ceset bulundu. Atalarımızın Akköy'de 1921'de Rumlar tarafından katledilişinin 92'inci yılında onları rahmetle anıyoruz" dedi.

Anma töreni Bursa Mehteran Takımının çaldığı marşlarla sona erdi. Tören sonrasında konuklara etli pilav ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber