Jetski kullanan iki arkadaşı ölümden sahil güvenlik kurtardı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, iki arkadaş bindiği jet ski ile sahilden uzağa açılmak istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jetski kullanan iki arkadaşı ölümden sahil güvenlik kurtardı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, iki arkadaş bindiği jet ski ile sahilden uzağa açılmak istedi. Ancak kıyıdan epey uzaklaştıkları sırada henüz nasıl olduğu belli olmayan bir kazayla jetski devrildi ve üzerindekileri suya attı. Saatlerce denizin ortasında yardım bekleyen iki arkadaş imdat çığlıklarını çok büyük bir şans eseri devriye gezen sahil güvenlik botundaki bir asker işitince, boğulmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre; Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarında, önceki akşam saat 17.30 sıralarında; kendilerine ait olduğu öğrenilen jet ski ile açılmak isteyen Nebi Baysal (33) ile arkadaşı Hüseyin Çiçek'i (34) taşıyan jet ski sahilden oldukça uzak bir mesafede nedenle belirlenemeyen bir sebeple devrildi. Devrilen jet skinin üzerinden attığı iki kafadar suya düşerken birbirine çarparak yaralandı. İki kafadarın kullandığı jet skinin denizin ortasında kaybolmasıyla yaklaşık 6 saat denizin ortasında çığlık çığlığa yardım isteyen yaralı gençler, saat gece yarısını gösterirken devriye atan Ayvalık Sahil Güvenlik botundaki bir askerin dikkati sayesinde donmaktan son anda kurtuldu.

Yaralı gençlerin yaklaşık 6 saat süresince karanlık suyun içinde kalmaları nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı öğrenilirken, yaralı vatandaşlara insani yardımları yapan Ayvalık Sahil Güvenlik ekipleri, yaralıları bir 112 Acil Yardım ambulansıyla Ayvalık Devlet Hastanesine gönderdi.

Hastanede yapılan müdahalenin ardından Nebi Baysal ile Hüseyin Çiçek'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, iki arkadaşın yakınları da saatlerce haber alınamayan arkadaşlarının başına geleni duyar duymaz hastaneye koştu.

HAYATTA KALDIKLARINA İNANAMADILAR

Yaşadıkları olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Baysal ve Çiçek'in halen daha hayatta olabilmelerini mucize olarak karşıladıklarını kaydettiği belirtildi.

İki arkadaşı taşıyan jet ski tüm aramalara rağmen henüz bulunamazken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber