Mahkeme Sezer'in talebini reddetti...Fakülteliye polis müjdesi !

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, en az 4 yıllık üniversite mezunlarının polisliğe alınmasını öngören yasa hükmünün iptal istemiyle Cumhurbaşkanı'nın açtığı davayı reddetti.

Mahkeme, polisliğe alınacak bu mezunların okullarının niteliklerinin yönetmelikle belirleneceğine ilişkin hükmü ise iptal etti.

Anayasa Mahkemesi heyeti bugün yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 5336 Sayılı yasayla Emniyet Teşkilat Kanunu'na eklenen iki hükmün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı esastan karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, yaptığı açıklamada, en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki kurumlardan mezun olanlardan sınav tarihi itibariyle 27 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanların 6 aydan az olmamak üzere
polis meslek eğitimine alınacaklarına ilişkin hükmün Anayasa'ya aykırı bulunmayarak iptal isteminin reddine karar verildiğini belirtti.

Yasanın bu düzenlemeyle, en az 4 yıllık üniversite mezunlarının polislik mesleğine alınabileceğini öngördüğünü anımsatan Kılıç, ancak yasanın, bu üniversite mezunlarından ''Mezun oldukları okulların niteliklerini'' belirleme yetkisini İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılacak yönetmeliğe bırakmasının, Anayasa'ya aykırı bulunarak iptaline karar verildiğini söyledi.

Kılıç, yasayla tanınan bir hakkın yönetmelikle idareye ''daraltma yetkisi'' tanıdığına işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber