Yeni adli yıl açılışı töreninde protesto

CHP Milletvekilleri Kamer Genç ve Mahmut Tanal, bir grup avukatla yeni adli yılın açılışını protesto ederek, törenin yapıldığı otele siyah çelenk bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Milletvekilleri Kamer Genç ve Mahmut Tanal, bir grup avukatla yeni adli yılın açılışını protesto ederek, törenin yapıldığı otelin önüne üzerinde "Ölen adaletin adıdır Didem Yaylalı" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Yeni adli yılın açılışı dolayısıyla JW Marriott Hotel'de düzenlenen tören nedeniyle aralarında CHP Milletvekilleri Genç ve Tanal'ın da bulunduğu bir grup, otel önünde toplandı.

Otel bahçesine girmelerine izin verilmeyen gruptakiler, otelin karşısında basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından konuşan Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara geldiğinden beri "inanç bazında ayrımcılık yaptığını" savundu. Hakimlik mesleğine kabul edilmediği için intihar eden Didem Yaylalı'nın Alevi olduğunu söyleyen Genç, "İktidar ne yazık ki Alevi inançlı insanları yok ediyor. Bürokraside Alevilerin hepsi tasfiye edilmiştir. Bu memlekette yaşayan herkes, inançlarına bakılmadan her türlü kamu görevine alınmalıdır" diye konuştu.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da Didem Yaylalı'nın hakimlik mesleğine kabul edilmemesi kararının siyasi olduğunu ileri sürerek, siyasetle adaletin bir arada olamayacağını söyledi. Tanal, "İçi boş olan adaletin burada yılını kutluyorlar. Ama dışarda insanlarımız gerçekten adalet bekliyor" dedi.

Konuşmaların ardından milletvekilleri ve avukatlar, ellerindeki çelengi otelin önüne bırakmak istedi. Emniyet güçleriyle yapılan pazarlık sonucu, çelenk Tanal ve Genç tarafından otel kapısına bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber