Aydın'da 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Aydın'da polisin düzenlediği operasyonda piyasa değeri 262 bin TL olan 50 bin paket Gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Aydın Emniyet Müdürlüğü, devletin ekonomik gücünü zayıflatan, haksız kazanç elde ederek gelir adaletsizliğine sebep olan ve terör örgütünün finans kaynağı haline gelen Gümrük kaçakçılığı olaylarına yönelik profesyonel olarak yürüttüğü etkin çalışmalarına devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu illerinden piyasaya sürülmek üzere Aydın'a getirilen ya da transit geçişi sağlanarak yakın illere geçirilmek istenen Gümrük kaçakçılığı faaliyetlerini önleme çalışmaları kapsamında 34 ZK plakalı araç ile Doğu illerinden yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara getirileceği bilgisine ulaşıldı.

Güzergah boyunca takibe alınan şüpheli kamyonet, Aydın merkez Muğla karayolu Tansaş Kavşağı karşısında saat 20.00 sıralarında durduruldu. Şüpheli kamyonet, sürücüsü İ.A. ile birlikte Aydın Emniyet Müdürlüğü B hizmet binası otoparkına intikal ettirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda bahse konu araçta yapılan aramada değişik markalarda piyasa değeri yaklaşık 262 bin TL olan 5 bin karton içerisinde 50 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

İfadesine başvurulan araç sürücüsü İ.A. hakkında, 5607 SKM suçundan yasal işlem yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber