Zonguldak'ta kadınlar 2 merdiveni gökkuşağı renklerine boyadı

İSTANBUL Cihangir'de gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin bir gecede griye boyanmasının ardından birçok kentte yapılan merdiven boyama eylemi, Zonguldak'ta da gerçekleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zonguldak'ta kadınlar 2 merdiveni gökkuşağı renklerine boyadı

Bir grup kadın, Meşrutiyet Mahallesi Akasya Sokak'ta yan yana olan 2 merdiveni gökkuşağı rengine boyadı.

Emekli öğretmen Gülden Işık'ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında yaptığı, "Biz de boyasak mı?" çağrısı üzerine bir araya gelen kadınlar, Akasya Sokak'taki yaklaşık 100'er basamaklı iki merdiveni boyamaya karar verdi. Sokakta buluşan kadınlar, ellerine fırçaları alıp, Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün desteği ile sağlanan boyalar ile merdivenleri boyadı. Kırmızı, beyaz, mavi, sarı, yeşil, mor ve turuncu rengin kullanıldığı merdiven boyama işlemine sokaktan geçen bazı vatandaşlar da destek verdi. Kısa sürede tamamlanan çalışma ile merdivenler rengarek oldu.

Kadınlar adına bir açıklama yapan 60 yaşındaki Nazire Usta, merdivenleri boyamak için gerekli yerlerden izin aldıklarını söyledi. Merdivenler şehri olarak bilinen Zonguldak'ta bütün merdivenlerin gri olduğunu vurgulayan Usta, şöyle dedi:

"Emeğin başkenti Zonguldak'ımız gri. Bugün burada çok güzel bir gökkuşağı merdiveni oluşturduk. Merdiven şehri Zonguldak'ta bu olayı bütün mahallelere yaymak istiyoruz. Herkes kendi merdivenlerini boyamış olsa yaşanılabilir bir Zonguldak'a katkı vermiş oluruz. Bize katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber