Çözüm süreci ile üniversitenin öğrenci sayısı da arttı

Türkiye'nin değişik illerinin yanı sıra Kıbrıs'tan da Hakkari'ye gelip üniversitemize kayıt yaptıran öğrenci var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm süreci ile üniversitenin öğrenci sayısı da arttı

Çözüm süreciyle birlikte Hakkari Üniversite'sine kayıt yaptıran öğrenci sayısında artış yaşandığı bildirildi.

Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve Hakkari Üniversitesini kazanan öğrenciler, kentte gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı. Çözüm süreci ile oluşan olumlu hava, üniversiteye olan ilgiyi de artırdı.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, kayıt için üniversiteye gelen öğrencileri karşılayarak, öğrencilere yardımcı oldu ve onlarla sohbet etti.

Rektör Ceylan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra Kıbrıs'tan da Hakkari'ye gelip üniversitelerine kayıt yaptıran öğrencilerin olduğunu söyledi.

Ceylan, şöyle konuştu:

"Kayıt yaptıran öğrenciler değişik illerden geldi. Bu sene Türkiye'nin her yerinden öğrencimiz var. Daha önce öğrencilerimiz bir kısmı Adana'da eğitim görmekteydi. Yaptığımız çalışma sonucunda, Adana'daki öğrencilerimizi de buraya getirdik. Bundan sonra üniversitemiz öğrencileri tamamen Hakkari'de eğitim görecek. Başka yerde eğitim görmeyecek ve Hakkari'nin misafirperverliği ile tanışacak."

Üniversitelerinin 5 fakültesinin bulunduğunu ve bunlardan 4'ünün aktif olarak eğitim verdiğini ifade eden Ceylan, ayrıca üniversiteye bağlı 3 yüksekokulda da eğitime devam edildiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda bin 600 civarında öğrencilerinin bulunduğunu ve bu sene bin öğrenci artış gösterdiğini açıklayan Prof. Dr. Ceylan, "Çukurova'daki öğrenciler de geldi. Yeni kayıtlarla sayımız 2 bin 601'e çıktı. Türkiye'nin her yerinden gelen öğrencimiz var" diye konuştu.

- Yurt sıkıntısı-

Kente öğrencilerin yurt sıkıntısı yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Ceylan, kentte gelen öğrencilerin kiralık ev bulma noktasında da zorluk yaşadığını ifade etti.

Ceylan, şunları söyledi:

"Paranız olsa bile burada ev yok. Olmayan evi kiralayamazsınız da. Bundan dolayı mutlaka Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt yapması lazım. Bina alıp yurt yapma imkanı da yok. Çünkü burası bina stoku son derece az olan bir şehir ve kiralar son derece pahalı. Öğrencilerin bir evi kiralaması neredeyse imkansız. Memur ve akademisyenlerimiz bile bu noktada sıkıntı yaşıyorlar. Kredi Yurtlar Kurumu ile görüştük. Bize onaylanmış yurdu yapabileceklerini söylediler."

Adana'dan gelerek kayıt yaptıran Zümeya Topçul isimli öğrenci ise kenti güzel bulduğunu belirterek, Hakkari'yi kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber