Psikolojik sıkıntılarını aşan polislere tüm hakları iade edilecek

Haber Giriş : 24 Şubat 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KREDİ kartı borçları yüzünden polislerin ard arda intihar edip, cinnet geçirmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. İlk ciddi düzenleme, psikolojik sorunları nedeniyle ?malulen' emekliye ayrılan polislerle ilgili oldu. Emniyette akıl hastalığı ya da psikolojik sorunları bulunan her rütbedeki personel, heyet raporu ve rahatsızlığının derecesine göre malulen emekliye sevk ediliyor. Psikiyatri raporuna istinaden emekliye ayrılan polislerin kimliğine de el konuluyor, tedavi olsalar dahi kimlikleri geri verilmiyor.

Yönetmelikler değiştiriliyor

Genel Müdürlük, bu ?mağduriyeti' sona erdirmek için yönetmeliklerde değişiklik tasarısı hazırladı. Tasarıya göre, malulen emekli olan polisler kimlik kartlarına tekrar kavuşabilecekler. Bu polisler tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu ile hastalıklarının geçtiğini belgelemeleri halinde emekli kimlik kartı ve kokartı sahibi olacaklar. Ayrıca bir polisin sahip olduğu her türlü hakkı tekrar elde etmiş olacaklar.

14 yılda 383 polis intihar etti

Öte yandan, 1992'den bugüne kadar çeşitli rütbelerde 383 polis intihar etti. Genel Müdürlükçe hazırlanan rapora göre; 205 polis ruhi bunalımdan, 2 polis ?rus ruleti', 71 polis ?ailevi neden', 20 polis ?kız meselesi', 3 polis ?sarhoşluk', 79 polis de ?maddi sorunlar' yüzünden canına kıydı. Polis teşkilatında en çok intihar 2000 ve 2001 yıllarında görüldü. 2000'de 48, 2001'de ise 47 polis yaşamına son verdi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber