Foça'da iki yıl aradan sonra festival coşkusu yaşanacak

İZMİR'in Foça İlçesi 11-15 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8'inci Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne hazırlanıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Foça'da iki yıl aradan sonra festival coşkusu yaşanacak

Terör olayları ve şehitler nedeniyle 2 yıldır yapılmayan festival, bu yıl 5 günlük zengin bir programla kaldığı yerden devam edecek.

Foça'nın Kurtuluş Günü resmi etkinlikleriyle başlayacak festival programında, tekne onarım ve bakımı, mangal partileri, amatör balık avlama, olta bağlama ve ağ onarma yarışmaları ile balıkçılık, resim sergileri, tarih, tarım, hayvancılık, kooperatifçilik, yaşam ve gülmece, güncel politik konular, yaşam ve şiir, üreten kadınlar üzerine söyleşiler, şiir ve konser gecelerini içeren kültür ve sanat etkinlikleri yer alacak.

Gazeteci, yazar ve şairler Doğan Hızlan, Uğur Dündar, Atilla Sertel, Muzaffer İzgü, Semih Poroy, Cihan Demirci, Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş söyleşilere katılacak isimlerden bazıları olacak.

Dans ve folklor gösterilerinin de yer aldığı programda Türk halk müziği sanatçısı Makbule Kaya ikinci gün, Türk pop müziği şarkıcısı Nev dördüncü, İzmir'in sevilen gruplarından Grupal Enfeksiyon beşinci gün sahneye çıkacak.

2010 yılında yapılan 7'nci festivalin ardından ülkemiz insanlarının bulunduğu durum, terör olayları ve yaşanan acılar nedeniyle iki yıl etkinlik yapmadıklarını belirten Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi ve belediye işbirliği ile geleneksel festivalin 8'incisinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Demirağ, “İlçemizin tarım, turizm ve balıkçılık öğelerinin her birini içine alan, etkinlikleri belde ve köylere de dağıtarak ilçenin her noktasını festivale katan bir program hazırladık. Çok önemli yazar, şair, ressam ve sanatçılarımız, usta gazetecilerimiz, alanlarında otorite konuşmacılarımız, folklor, dans gösterileri, sergiler, balıkçılık yarışmaları ve diğer pek çok etkinlik ve konserlerle Foça dopdolu beş gün yaşayacak. Sloganımız, 'Tatil için, eğlenmek için, dinlenmek için Foça'yı seçin.' Tüm İzmirlileri ve çevre yerleşim birimlerindeki yurttaşlarımızı, yurtiçi ve yurtdışında yaşayan Foça tutkunlarını ilçemize davet ediyorum” diye konuştu.

Yapıldığı dönemlerde kent yaşamını ve sezon sonu olmasına rağmen ilçe turizmini yeniden hareketlendiren festival, bu yıl ilçe merkeziyle birlikte Yenifoça, Bağarası ve Gerenköy'de gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber