Karakolda kumar baskını haberine yalanlama/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün hürriyet.com ve bir çok haber sitesinde yer alan ”Polis Karakoluna Şok Kumar Baskını” ile ilgili yalan haber üzerine EMNİYET-SEN olarak bu basın açıklamasını yapma gereği doğmuştur.

Olay da konu dramatize edilerek ”çocuğu kaybolan bir vatandaşın” nın benimle ilgilenmedikleri kumar oynadıkları bunun üzerine tanıdık bir müdürün aranması üzerine şok baskın yapıldığı söylenmektedir.

Konuyla ilgili vatandaşın şikayeti alınmış daha önce 5 defa daha kızının kayıp ilanı olduğu kızının sık sık evi terk ettiği kayıtlarda mevcuttur. Olayda kumar oynandığının tespit edildiği ve bir polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisi yer almakta ve görüntülerde sadece işlerine gelen kısım yayınlanmıştır.

Daha önce olaydan haberdar olan Emniyet-Sen 'in elinde 67 dakikalık kamera görüntüleriyle birlikte olayın bütün detayları mevcuttur.

1-Karakolların aranma izni mahkeme kararıyla olduğu halde işgüzar müdürler izinsiz arama yapmış ve arama sonucu hiçbir suç emaresine rastlanılmamış ve tutanak dahi tutulmamıştır.

2-Olaydan sonra polis memurlarının müdürlerden şikayetçi olmaları üzerine Yüreğir İlçe Emniyet Müdürü Ali AYYILDIZ ve Asayiş Şube Müdür Yardımcısı İbrahim BARAN savcıdan geçmiş tarihli arama kararı çıkartmaya çalışmış ancak savcılıkça talepleri ”hukuksuz” diye ret edilmiştir.

3-Olaydan 2 gün sonra ”Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü” ekipleri tarafından bilgisayarlar sökülerek inceleme yapılmış ancak hiçbir bilgisayarda kumar oynandığına dair bir ize rastlanmamış sadece bütün bilgisayarlarda yer alan internete bağlanmadan oynanan klasik okey oyunu bulunmuş ve kumar olarak lanse edilmiştir.

4-Olayda söz edildiği gibi kumar oynayan ve hakkında soruşturma açılan bir polis memuru yoktur varsa adı soyadı niçin yazılmamıştır.(kurban seçmek çok kolay ama bu defa yapmayın)

5-Olayda bütün polis memurları bir suçlu gibi sıraya dizilmiş saatlerce esas duruşta ayakta bekletilmişlerdir.(bizdeki görüntülerde mevcut).

6-Olayda ”yan kesicilik gasp ve dolandırıcılık bürosu ile güven ekipleri” ile birlikte arama yapıldı denilerek olay ahlak dışı olarak gösterilmeye çalışmış ancak olayda gayri ahlaki olan tek durum hukuksuz bir şekilde arama kararı dahi olmadan yapılan arama ve olayı bu şekilde medyaya yansıtmaktır.

7-Olayda hiçbir polis memuru hakkında soruşturma açılmamış sadece hukuksuz arama yapan müdürler hakkında polis memurlarının şikayeti üzerine savcılıkça adli soruşturma başlatılmıştır.

8-Olayı bu şekliyle bizzat Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki GÜRKAN Doğan Haber Ajansında tanıdığı bir müdüre yaptırmıştır.

9-Olayda şikayetçi olan polis memurları baskı altına alınaraktan şikayetten vazgeçirilmeye çalışılmıştır.

10-Olayı yayınlayacağımızı Adana İl Emniyet Müdürlüğüne bildirmemiz üzerine Adana İl Emniyet Müdürlüğü bu şekilde bir önlem almaya çalışmıştır.

11-Adana İl Emniyet Müdürünün kendisine ve makamına yakışmayan bu davranışından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz.

Bu gibi hukuksuz uygulamalar karşısında Emniyet-Sen olarak sessiz kalmayacağımızı ve polislerin sahipsiz bırakmayacağımız hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EMNİYET-SEN

Yönetim Kurulu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber