Hakkaride örnek bir doktor, tam 20 yıldır görev yapıyor

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorların gelmek istemediği, gelenin de bir süre sonra gittiği Hakkari'nin . Yüksekova halkının "İmparator Fatih" lakabını taktığı Dr. Fatih Algur, 1986 yılında ilçeye geldiğinde, meslektaşlarının yine bugün olduğu gibi bölgeye gelmek istemediklerini anlattı.

İki çocuk babası Dr. Algur, öğretmen eşinin çocuklarının eğitimi için 14 yıl önce İzmir'e yerleştiğini ve o tarihten beri ailesinden uzak yaşadığını söyledi. Bayram ve yıllık izinlerinde ailesini görmeye gittiğini belirten Dr. Algur şunları söyledi:

YILDA 15 BİN HASTA

"Geldiğimde buradaki insanların, özellikle çocukların doktora büyük ihtiyaç duyduğunu gördüm. Bu durumdan vicdanen rahatsız oldum ve burada halka hizmet etmeye karar verdim. Burada gerçekten doktora ihtiyaç bulunuyor. Sadece ben yılda 15 bin hastadan fazlasına bakıyorum. Burada gerekli tedavilerini yapıyoruz. Çok acil olanları Van'a gönderiyoruz. Çevre ilçelerden, illerden gelen hastalar da var. Hatta İran ve Irak'tan bile gelenler oluyor. Gücümün yettiği kadar da Yüksekova'da kalıp hastalarıma bakacağım."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber