Alanya'da alo küpe hattı

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile özel bir GSM şirketi arasında yapılan anlaşma kapsamında hayata geçirilen 'Alo Küpe Hattı' projesi Alanya'da başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alanya'da alo küpe hattı

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile özel bir GSM şirketi arasında yapılan anlaşma kapsamında hayata geçirilen 'Alo Küpe Hattı' projesi Alanya'da başladı. Hayvan yetiştiricileri, 444 26 96 numaralı telefonu arayarak küpeleme ve yetiştiricilik konularında hizmet alabilecek.

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, proje kapsamında 4 Eylül'den itibaren hayvan yetiştiricilerine hizmet vermeye başladığını söyledi. Yetiştiricilerin desteklemelerden daha çok yararlanmasını sağlamak ve küpeleme işlemlerinden tüm hayvan yetiştiricilerinin faydalanması amacıyla 'Alo Küpe Hattı' projesinin hayata geçirildiğini belirten Rüzgar, "Hayvan yetiştiricileri, yeni doğan buzağıların kayıtlarını, küpesi düşen sığırlar için yeni küpe taleplerini, ölen, kesilen ve kurbanlık olarak satılan hayvanların kayıttan düşürme işlemlerini en geç 7 gün içinde 'Alo Küpe Hattı'nı arayarak bildirmeleri gerekiyor" dedi.

AKŞAM 7'DEN SABAH 7'YE ÜCRETSİZ

Hattı arayan yetiştiricilerin adı, soyadı, adresi ve yeni doğan buzağının anne küpe numarasının görevli personel tarafından kayıt altına alınarak küpeleme işleminin yapılacağını dile getiren Rüzgar, "Alanya'daki yetiştiricilerin bilgilerini ve telefon numaralarını sisteme yükledik. Hat numarası SMS ile üreticilerimize ulaştırılacak. Akşam 7'den Sabah 7'ye kadar ücretsiz olan hat diğer saatlerde dakikası 7 kuruş üzerinden ücretlendirilecek. Sistem oldukça güzel ve başarıyla uygulanan bir sistemdir. 8 İlde uygulanıyor. İlçemizde de kısa süre içinde sistemin oturacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber