Belediye önünde kendisini yakmak istedi

Gaziantep'te, eşi ile boşanma aşamasında olan ve son çıkarılan 'Kadına Şiddet Yasası' ile evden uzaklaştırıldığı için psikolojisi bozulduğu öne sürülen 38 yaşındaki Çetin P., kendisine ait otomobille Büyükşehir Belediyesi protokol girişine gelerek kendini yakacağını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye önünde kendisini yakmak istedi

Olay yerinde güvenlik önlemi alan ve Çetin P.'nin bir anlık dalgınlığından faydalanan polisler, otomobilin kapısını açarak Çetin P.'yi gözaltına aldı.

Olay, öğleden sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi protokol kapısı önünde meydana geldi. Eşi ile boşanma aşamasında bulunan ve çıkarılan kadına şiddet yasasıyla evden uzaklaştırılan Çetin P. kendisine ait 27 AS 348 plakalı otomobil ile Büyükşehir Belediyesi'nin önüne geldi. Protokol girişine aracını park eden Çetin P., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşmek istediğini, aksi halde kendisini yakacağını söyledi. Belediye görevlileri durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polisler, çevre güvenliğini alarak, Çetin P.'nin kendini yakma olasılığına karşı itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Çetin P.'yi ikna etmeye çalışan polisler, kendini yakmak istediğini söyleyen Çetin P.'nin bir anlık dalgınlığından yararlandı. Otomobilin kapısını açarak Çetin P.'yi etkisiz hale getiren polisler, Çetin P.'yi gözaltına aldı.

Polisler tarafından otomobilinden çıkarılan Çetin P., emniyete götürüldüğü sırada 'Fatma Şahin bir kafirdir', 'Siyonistlerin adına çalışan birisidir', 'Onun çıkardığı kanunlar Allah'a şirk koşmaktadır' diye bağırdı. Sorgulanmak üzere Emniyet'e götürülen Çetin P.'nin ise otomobilinin camına 'Akıl yok Fatma Şahin' anlamına gelen Kürtçe 'Totik Tünne Fatma Şahin' yazdığı görüldü. Psikolojik sorunlarının olduğu iddia edilen Çetin P., sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

Çetin P., geçen cumartesi günü kentte temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşmek için Gaziantep Valiliği önüne geldikten sonra bağırdığı için gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber