İznik'te Romanlar'dan birlik ve beraberlik mesajı

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, geçen cumartesi akşamı işlenen cinayetin ardından çıkan olaylarda ev ve işyerlerine saldırılan Romanlar adına açıklama yapan Ali Ardıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Biz kardeşiz ve dostuz."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İznik'te Romanlar'dan birlik ve beraberlik mesajı

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, geçen cumartesi akşamı işlenen cinayetin ardından çıkan olaylarda ev ve işyerlerine saldırılan Romanlar adına açıklama yapan Ali Ardıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Biz kardeşiz ve dostuz. Hep de öyle kalacağız. Bir kaç kişinin hatası yüzünden masum olan kesim zor durumda kaldı" dedi.

İznik'te geçen cumartesi günü 26 yaşındaki Zeki Dursun, öldürülmesi ile başlayan gerginlik, pazar gecesi Romanlar'ın oturduğu mahallelere saldırıya dönüştü. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesiyle önlenen olayların ardından cinayete tepki gösteren gruplar, dün gece de yürüyüş yaparak, Romanlar'ın ilçeden ayrılmasını istedi.

Cinayetin ardından tepkilerin odağı olan Romanlar adına halk oyunları eğitmeni Ali Ardıç, bugün açıklama yaptı. Bu topraklarda birlikte büyüdüklerini, aynı havayı soluyup, aynı çarşıda dolaştıklarını belirterek, "Kardeşçe yaşadık ve öyle de kalacak" dedi.

Olayın kendilerini de derinden üzdüğünü söyleyen Ali Ardıç, şöyle konuştu:

"Ölen kardeşimizin acısını en derin duygularımızla paylaşıyor, Allah'tan rahmet, kederli aileye başsağlığı diliyoruz. Olayı yapanlar, yakalanarak adalet önünde hesap vermiştir. Güzel İznik'imizde çok iyi dost olduğumuz ve konuştuğumuz arkadaşlarımız var. Paylaştığımız bir çok şey var. Bizler toplum olarak, herkesle dost olarak kalmak istiyoruz. Aynı okula, aynı camiye, aynı mezarlığa ve aynı çarşıya gitmek istiyoruz. Kardeşçe yaşamak herkesin hakkı. Kimseye kinimiz yok. ne mutlu ki, ne kadar güzel ki, vatanımız Türkiye. Milletim Türk, dinimiz İslam. Gurur duyuyoruz. Atalarımız İznikli. Bizler İznikliyiz. Evimiz, barkımız, işimiz, gücümüz İznik'te. Biz İznik halkını çok seviyoruz. Hepimiz kardeşiz. Paylaştığımız ortak noktalar var. Allah hepimizi bir yarattı. Farklı farklı olalım diye yaratmadı. Tek bayrak altında tek milletiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber