Emekli albayında aralarında bulunduğu çete çökertildi

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Beşiktaş'ta yaptıkları operasyonlarda, insanların manevi duygularını istismar ederek dolandırdıkları iddia edilen ve aralarında emekli bir albayın da bulunduğu 9 kişilik şebeke çökertildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Beşiktaş'ta yaptıkları operasyonlarda, insanların manevi duygularını istismar ederek dolandırdıkları iddia edilen ve aralarından emekli bir albayın da bulunduğu 9 kişilik şebeke çökertildi. Zanlılar, alınan ifadelerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin "Resimlerle Atatürk" isminde bastıkları kitabı çok sayıda resmi kurum ve kuruluşları arayıp bazı derneklerin isimlerini kullanarak sattıklarının öne sürülmesi üzerine operasyon düzenledi. Beşiktaş'ta bulunan Kurtuluş Yayınevi'ne yapılan operasyonda, çete elebaşı olduğu ileri sürülen G.E. (Gökhan Ekin-30), N.Ç. (Nejat Çene-40) ve ismi açıklanmayan emekli bir albayın olduğu 9 kişi yakalandı.

Şahısların, bastıkları kitabı "Şehit Aileleri Derneği", "Lösemili Çocuklar Vakfı", "Uyuşturucuyla Mücadele Derneği" gibi sivil toplum kuruluşlarının isimlerini kullanarak vatandaşlara sattıkları öğrenildi. Şahıslarla birlikte çok sayıda bilgisayar, çeşitli evraklar, senetler ve basılan kitaplar da ele geçirildi. Çete üyelerinin 2005-2006 yılları arasında tanesi 300 YTL ile 500 YTL arasında değişen fiyatlarla sattıkları kitaplardan 1 milyon YTL kazandıkları da belirtildi.

Zanlılar, "Bandrolsüz kitap basmak", "Haksız menfaat elde etmek", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Unvan gaspları" suçlarından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber