Gümüşhane'de yeni sınav sistemi tanıtıldı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, orta öğretime geçişte uygulanan Seviye Belirleme Sınavının (SBS) kaldırıldığını belirterek, yeni sistemin her yıl öğrenciler üzerinde oluşan sınav stresini azaltacağı söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de yeni sınav sistemi tanıtıldı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, orta öğretime geçişte uygulanan Seviye Belirleme Sınavının (SBS) kaldırıldığını belirterek, yeni sistemin her yıl öğrenciler üzerinde oluşan sınav stresini azaltacağı söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Müdür Yardımcısı Mesut Olgun'la birlikte düzenlediği basın toplantısında kentteki gazetecilere yeni temel eğitimden orta öğretime geçiş sistemini anlatan Aktaş, yeni sistemde tek bir sınav yerine öğrenim hayatı boyunca belirlenen 6 temel ders için merkezi sınav yapılacağını söyledi.

Yeni sistemin öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini ve güçlendirmek, eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak, ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak, sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak, öğretmenin mesleki performansını artırmak, okul dışı eğitim kurumlarına yönelik ihtiyacı azaltmak, öğretim programlarının uygulanmasını ve öğrenci kazanımlarını objektif bir şekilde izlemek ve değerlendirmek, başarı değerlendirmesini sürece yaymak, telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak, orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerini değerlendirmek amacını güttüğünü kaydeden Aktaş, 2013 - 2014 eğitim öğretim yılından başlayarak uygulanacak sistemde öğrencilerin Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden oluşan 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesinin ortak olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Ortak değerlendirmelerin her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacağının altını çizen Aktaş, ortak değerlendirmelerin her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacağını ve o günlerde okullarda yalnızca sınava girecek öğrencilerin bulunacağını ifade etti.

MAZERET SINAVI DA YAPILACAK

Soruların çoktan seçmeli, 4 seçenekli olacağını, yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyecek şekilde sınavın gerçekleşeceğini dile getiren Aktaş, en önemli düzenlemelerden birisinin de mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrencilerin önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavına girebilmeleri olduğunun altını çizdi.

Aktaş, öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30'u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamının yerleştirmeye esas puanı oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber