Emeklilere fazladan nema parası ödenmiş

Haber Giriş : 28 Şubat 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası hesap hatası nedeniyle emekli olanlara fazla nema ödedi. Edinilen bilgilere göre banka, nemanın ödenmeye başladığı 2003'ten sonra emekli olanların nemasının geri kalan kısmını toplu olarak verirken her üç ayda bir nemaya eklenen TÜFE enflasyonu farkını daha önce ödediği halde yanlışlıkla yeniden ödedi.

2003 ile 2005 yılları arasında emekli olanlar enflasyon farklarını aldıkları halde toplu ödeme yapılırken bu farklar dikkate alınmadı ve böylece fazla ödeme gerçekleşmiş oldu. Çalışanlardan 12 yıl boyunca kesilen zorunlu tasarrufların ana paraları toplanmış daha sonra yaklaşık anaparanın 9.64 katı faizi eklendi. Anaparalar Nisan 2003'te ödendi. Kalan nema ise 10 taksitte çalışanlara ödenmeye başlandı. Taksitler ise her üç ayda bir TÜFE oranında artırılıyordu. TÜFE kadar artan miktar emekli olanlara ödendiği halde emekli olanların kalan nema alacağı TÜFE farkının ödendiği gözönüne alınmadan yapatırıldı.

Örneğin 300 milyon TL nema alan bir çalışan ilk üç aydan sonra 6 milyon TL nema farkı alıp emekli olduysa bu çalışanın aldığı para 306 yerine 300 YTL olarak hesaplandı. 2005 yılına doğru emekli olanlar ise daha büyük miktarda fark aldılar. Şimdi Ziraat yetkilileri zaten maaşlarını bu bankadan alan emekilleri tespit edip bu tutarları maaşlarından kesmek için harekete geçti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber