Şehir giriş çıkışları şimdi daha da güzel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı şehir girişlerinde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla kente yeni bir yüz kazandırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehir giriş çıkışları şimdi daha da güzel

Refüj ve yol kenarındaki bitki bütünlüğüyle beraber Gaziantep'e özgü bir şehir girişi peyzajı oluşturulmaya çalışan Fen İşleri ekipleri Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman illerine bağlantılı olan 5 şehir girişindeki revizyon çalışmalarını sürdürüyor.

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, "Bir kente ilk kez gelen insanlar için ilk algı büyük önem arz etmektedir. Şehir girişlerinden başlamak üzere şehir merkezine doğru yaptığımız peyzaj çalışmalarıyla kente girişteki bu algıyı pozitif kılmak için gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma, peyzaj ve bitki dikim çalışmaları takdir toplamaya devam ediyor. Bu bağlamda yaz aylarının vazgeçilmez bitkilerinden oluşan peyzaj çalışmaları ile ağaçların altına uyguladığımız özel ahşap çiçekliklerle şehir girişlerindeki algıyı güçlendirdik" dedi.

Kent içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yonca yapraklı kavşaklar ile şev alanlarında yapıkları motiflerle bu alanlara da görsel zenginlik kattıklarını belirten Hasan Hüseyin Sülü, şunları söyledi:

"Ayrıca şev alanlarımızda çeşitli motiflerle, tek tek işlenen çiçekler görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu figürler ekiplerimizin özenli çalışmalarıyla oluşturulan kuyruklu yıldızlar, Türk Bayrağı, Türkiye yazıları ve çeşitli motiflerinden oluşuyor. Bunun yanı sıra şehir girişlerindeki köprülü kavşaklardaki duvarlarda yapılan dikey bahçeler ve sanat atölyemizde yapılan fıstık figürleri ile İpek Yolu üzerinde bulunan deve kervanları Gaziantep'in vizyonunu anlatan peyzaj çalışmalarıdır.

Bütün bunlara ek olarak tarihi ve kültürel dokumuzu yansıtan Gaziantep kalesi ve kardeş şehirlerimizi anlatan yapıtlarımızla Gaziantep'in vizyonu şehre girenlere hissettirilmeye çalışılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber