12 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (İstanbul/11.00)

2- TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak. (TBMM/14.00) 

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açlılışı ile Haliç Kongre Merkezi'ndeki "Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi"nin tanıtım ve imza törenine katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Erdoğan'a eşlik edecek.

(İstanbul/11.00/14.00)

 YASAMA YÜRÜTME SİYASET

 1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hukuk ve Medya Bağlamında İslamofobi konferansının açılışına katılacak .(İstanbul/09.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa'da Akdeniz için Birlik bakanlarının yer alacağı "Kadının Toplumdaki Rolünün Güçlendirilmesi Konulu" toplantısına katılacak. Şahin ayrıca, Fransa'nın Kadın Haklarından sorumlu Bakan Najat Vallaud-Belkacem ile ikili görüşme yapacak. (Paris)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek Avrupa Birliği Konseyi Genişleme Çalışma Grubu (COELA) toplantısında sunum yapacak. 

- AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen "2013 AB Öykü Yarışması"nda dereceye giren öğrencileri kabul edecek Bağış, COELA toplantısı çerçevesinde verilecek öğlen yemeğine katılacak. Bağış, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile görüşecek. (Vilnius)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Pakistan'ın Pencap eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif ile görüşecek. Bayraktar, Pencap Metrobüs ve Katı Atık Tesisleri Şantiyesi'ni gezecek. (Pencap)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KONEXPO Fuarı'nı ziyaret edecek. (İstanbul/ 18.30)

6- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye-Çin Ticaret ve Yatırım Fuarı'na katılacak.  (İstanbul/09.30)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 17. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışında bulunacak. (Ankara/13.00)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Boğaziçi Enstitüsü 5. Yıllık Seminerleri çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğine iştirak edecek. (İstanbul/20.00)

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Macaristan'ın başkentinde çeşitli tarihi mekanlarda incelemelerde bulunacak. Budapeşte Yunus Emre Türk Merkezi açılışına katılacak Çelik, Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog ile bir araya gelecek. (Budapeşte)

10- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (Batman/11.00-16.45)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile İslam İşbirliği Teşkilatı'nca düzenlenen Hukuk ve Medya Bağlamında Uluslararası İslamofobi Konferansı ile 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza törenine katılacak.

(İstanbul/09.00-14.00) 

12- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapacak. (Diyarbakır/11.00)

 DÜNYA-DİPLOMASİ

 1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ve yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır

- Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar, devrik lider Hüsnü Mübarek dönemi yetkililerinin yargılandığı davalar ve anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri takip ediliyor.

- Anayasa değişiklik komitesi ilk genel oturumunu başkent Kahire'deki Şura Meclisi binasında düzenleyecek. (Kahire/12.00)

- Süveyş Ceza Mahkemesi, 25 Ocak Devrimi'nde göstericileri öldürmek suçundan

yargılanan 10 subay hakkındaki kararı açıklayacak. (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

3- Arap Birliği, Rusya'nın, Suriye'de bulunan kimyasal silahların uluslararası denetim altına alınma teklifinin görüşüleceği delegeler düzeyinde toplantı gerçekleştirecek. (Kahire)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Cenevre'de biraraya gelerek Rusya'nın önerdiği, Suriye'nin kimyasal silahlarını kontrol altına alma planını görüşecek. (Cenevre) 

5- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Londra'daki resmi temasları çerçevesinde İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşecek.

6- İran'ın nükleer programına ilişkin tartışmalar Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) yönetim kurulu toplantısında devam ediyor. (Viyana)

EKONOMİ

1- Uluslararası Finansal Sistemler Forumu, WOW Kongre Merkezi'nde devam edecek. (İstanbul/09.30)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pekin'deki Çin İslam Cemiyeti'ni ziyaret  edecek. Görmez, Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nin başkenti Yinçuan'a geçecek. (Pekin)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ile Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Sağlıklı Yaşama Davet Projesi İşbirliği Protokolüne imza koyacak. (Ankara/14.00) 

3- 2013 Hac Organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilelerini uğurlamak için Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlenecek.(Ankara/16.00)

SPOR

1- Basketbol milli takımları 2013 yılı değerlendirme toplantısı, Basketbol

Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile A Milli Erkek Takımı teknik ve idari

yetkililerinin katılımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. (İstanbul/10.30)

2- FIM Superbike ve Supersport Dünya Şampiyonası'nın basın toplantısı Intercity

İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek. (İstanbul/13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber