Uludağ yoluna atılan molozlar hayrete düşürdü

Osmangazi Belediyesi’nden temizlik operasyonu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ yoluna atılan molozlar hayrete düşürdü

Türkiye'nin turizm ve dağcılık açısından en önemli merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce yerli yabancı turisti ağırlayan Uludağ'ın eteklerindeki moloz ve tekstil atıkları görenleri hayrete düşürdü.

Osmangazi Belediyesi Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü sporcusu Adem Türkmen kızı ile beraber yürüyüş yaparken, Yiğitali köyü yakınlarında kendini bilmez vatandaşların attığı çöp yığınlarını fark etti. Gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü ve hemen Osmangazi Belediyesi'ni aradığını söyleyen Türkmen, “Belediye yetkilileri telefonumuzun ardından hızla harekete geçti. Atıkların olduğu yere ulaşan ekipler incelemenin ardından bölgeden ilk etapta 1 kamyon çöp topladılar” dedi.

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgede halen 3-4 kamyona ulaşan moloz yığını bulunduğunu ve bunların tamamen temizlenmesinin arazi şartlarının zorluğu yüzünden 3 günden erken olamayacağını belirtti. Çevreye ciddi zararlar veren ve görüntü kirliliğine sebep olan moloz ve tekstil atıkları ile ilgili Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de harekete geçti. Zabıta ekipleri konuyla ilgili araştırma başlatırken, atılan çöplerin numunelerinin alınacağı ve sorumlulara ulaşılmaya çalışılacağı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber