Kalbinden yumruk büyüklüğünde ur çıktı

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olan bir hastanın kalbinden yumruk büyüklüğünde ur alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalbinden yumruk büyüklüğünde ur çıktı

Aksaray'da yaşayan 3 çocuk babası 42 yaşındaki Ali Karaağaç, 3 yıldır kalbinden rahatsızlık yaşamaya başladı. Karaağaç, son 3 yıldır bulantılarının ve yaklaşık 6 aydır da kalp çarpıntılarının artması üzerine Aksaray'da hastaneye gitti. Gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucu Karaağaç, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada alanında uzman doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucu Ali Karaağaç'ın kalbinde yumruk büyüklüğünde bir kitle olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Karaağaç ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından Ali Karaağaç'ın kalbine tutunmuş, 12 santim uzunluğunda bir kitle alındı.

"AÇIK KALP AMELİYATIYLA HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU"

Hastanın 3 yıldır devam eden nefes darlığı, 6 aydır da devam eden çarpıntı şikayetleriyle geldiğini belirten Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Tansel Darçın, "Hasta geçtiğimiz hafta Aksaray'dan bize geldi. Kendisine yaptığımız tetkiklerde sağ kalp kapakçığına tutunmuş olarak ve akciğer damarlarına doğru ilerleyen, yumruk büyüklüğünde bir kitle olduğunu gördük. O kitleden dolayı da kanın, akciğerlerden güçlükle ilerleyip geçtiğini gördük. Bu kitlenin akciğer damarlarına pıhtı atma riski de çok yüksekti. Kendisini 3 gün önce yaptığımız başarılı bir açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşturduk. Ameliyat ile kalpte bulunan kitleyi çıkardık" dedi.

Kitlenin kalp kapakçığına zarar verdiğini ifade eden Doç. Dr. Darçın, "Biz de kalp kapakçığını yapay bir kapakla değiştirdik. Ameliyattan sonra hastanın şikayetleri hızla geriledi ve hasta rahatlayarak sağlığına kavuştu. Şu anda hastanın tedavisi kliniğimizde devam ediyor. Beklemiyoruz ama eğer ki bir şansızlık olmazsa, kendisini 3 veya 4 gün içerisinde sağlıklı bir şekilde evine göndermeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE TAKATİM YOKTU, ŞİMDİ DÜZELDİM, İYİYİM"

Üç senedir bulantısı olduğunu kaydeden Ali Karaağaç ise, "Koşturduğumuz zaman yıkılıp kalıyordum. Son 5-6 ayda da çarpıntım bayağı çoğaldı. Daha sonra Aksaray'da bir hastaneye gittim oradan da bizi bu hastaneye sevk ettiler. Allah doktorumuz Tansel beyden razı olsun, bana çok iyi baktı. Şükürler olsun, sağlığımıza kavuştuk. Önceden takatim yoktu, hiçbir iş yapamıyordum. Şimdi inşallah düzeldim" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber