30 yıl istenen belediye başkanı için savcı beraat istedi

ÇORUM Belediye Başkanı Ak Partili Muzaffer Külcü'nün, 'İrtikap ve ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütealasını verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30 yıl istenen belediye başkanı için savcı beraat istedi

Savcı, 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Belediye Başkanı Külcü için beraat talep etti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve bazı belediye meclis üyeleri ile ilgili 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın altıncı duruşması bugün gerçekleşti. 'İrtikap' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla 5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Davacı müteahhit Halil İbrahim Çalış, daha önceki duruşmalardaki ifadesinde "Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir ihaleyle ilgili benden 80 bin TL istedi. 'Bu parayı vermezsen seni batırırım' diye tehdit etti" diyerek şikayetçi olduğunu belirtti. Daha sonrada şikayetinden vazgeçti.

'125 BİN TL VERMEZSENİZ, RUHSAT ALAMAZSINIZ'

Başkan Muzaffer Külcü'den şikayetçi olan oto galerici Abdulkadir Şimşek de ifadesinde, oto galericiler sitesine inşaat ruhsatı almak için belediyeye gittiklerinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün "125 bin TL vermezseniz inşat ruhsatı alamazsınız" diyerek zorla kendilerinden para aldığını iddia etti.

KARAR DURUŞMASI 20 EYLÜL'DE

Bugünkü duruşmaya sanıklar katılmadı. Duruşma Cumhuriyet Savcısı Osman Göl'ün mütealasını okuması ile başladı. Savcı Göl, sanıklar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, belediye meclis üyeleri Ahmet Özler ve Abdülaziz Layık'ın isnat edilen suçları işlemedikleri gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarını talep etti. Karar duruşması ise 20 Eylül Cuma gününe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber