Bitmeyen okula öğrenci kaydı yapılınca, çocuklar mağdur oldu

SAKARYA'nın Hendek İlçesi"ne bağlı Uzuncaorman Köyü'nde, yapımı süren Murat Nişancı Ortaokulu'na öğrenci kaydı yapılınca, öğrenciler ve veliler perişan oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitmeyen okula öğrenci kaydı yapılınca, çocuklar mağdur oldu

Sakarya'nın Hendek İlçesi''ne bağlı Uzuncaorman Köyü'nde, yapımı süren Murat Nişancı Ortaokulu'na öğrenci kaydı yapılınca, öğrenciler ve veliler perişan oldu. İki gündür okula giden öğrenciler ve velileri öğretmen ataması yapılmayan, sınıflarında sıra bulunmayan okulda ne yapacaklarını şaşırdı.

Hendek İlçesi Uzuncaorman Köyü Kargalıhanbaba Mahallesi'nde yapımına 2011 yılında başlanan ortaokul binasının kaba inşaatı geçen ay tamamlandı. Okulun bölgesinde bulunan köylerde oturan çocukların da, bu eğitim- öğretim yılı için okula kayıtları da merkezi sistemle yapıldı.

Okulların açıldığı dün okula giden öğrenciler, henüz inşaat halinde olan okulda sınıflarda sıra, masa, yazı tahtası olmadığını görünce şoke oldu. Yetkililerin bir ance olaya müdaha etmesi gerektiğini söyleyen bir öğrenci velisi, "Okulda hiçbir icraat yok. Şu an çocukların hepsi evde. Geleni geri çeviriyorlar. Öğretmen ataması yapılmamış. Sıra masa ve sandalye yok. Bodrum katını su basmış. Bir ayda bitecek bir iş değil bu" dedi.

Öğrenci velisi Mine Çengel de, bütün köy halkının mağdur olduğunu belirterek, "Bu okulda hiçbirşey yok. Servis, öğretmen yok. Yemekhane, kütüphane yok. Yıllarca bekledik, bugün geldik çocuklarımız tozun toprağın içinde kaldı. Okul müdürü de birşey bilmediğini söylüyor. 1 ayı bulabileceğini söylüyorlar. Çocukların bir an önce derse başlaması gerekiyor" diye tepkisini dile getirdi.

UFAK TEFEK SIKINTILAR OLABİLİR

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bitmeyen okula öğrenci kaydedilmesiyle ilgili olarak gazetecilere, "Burası yeni bir okul. Ufak tefek sıkıntılar da olabilir. Öğretmen görevlendirmeleri yapıldı. Bu konuda bize yardımcı olup, bu olayı büyütmezseniz seviniriz" diye açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber