Ödemiş'in meşhur barbunyası yüz güldürüyor

Türkiye genelinde büyük hal merkezlerinin dört gözle beklediği meşhur Ovacık Yaylası barbunyasının piyasaya çıkması ile hem üreticilerin hem de tüketicinin yüzü güldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş'in meşhur barbunyası yüz güldürüyor

Türkiye genelinde büyük hal merkezlerinin dört gözle beklediği meşhur Ovacık Yaylası barbunyasının piyasaya çıkması ile hem üreticilerin hem de tüketicinin yüzü güldü.

Bıçakçı Köyü'nde uzun yıllardan beri barbunya festivallerinin de ağalığını elinde bulunduran üretici ve işadamı Metin Yağcı, “Bilindiği üzere piyasaya meşhur barbunya üretimini yapmakla tanınmaktayız.

Bu anlamda yaylamızın meşhur ve lezzetli aynı zamanda organik olan barbunyamız piyasaya geçtiğimiz günlerde girmiştir. Bu barbunya bereketi ise kamyonlar dolusu bu ürünü ise, hemen hemen hergün ülke nin dört bir yanına göndermeğe devam ediyoruz." dedi.

Bu yıl doğal nedenlerden dolayı rekoltede düşüklük yaşadıklarını belirten Bıçakçılı işadamı Yağcı, şunları söyledi: "Eski yıllara göre bu yıl hava muhalefeti nedeniyle, üretimde düşük üretim yapmak zorunda kaldık. Lezzet te ise yine değişen bir şey yok. Ama üretimdeki düşme ise bizden kaynaklanan asla bir şey yoktur. Bu konuda ben ve köydeki tüm üreticilerimiz ellerinden gelen çabayı sarfederek en iyi yüksek üretimi yapmak için çalıştık." diye konuştu.

Köy eşrafından Erdogan Tuncel ise, "Köyümüzde yetişen her türlü ürünün bereketi ve lezzeti, verimli topraklardan ve yayla havasının verdiği o güzellikten gelmektedir. Türkiye genelinde pazarların aranılan bir ürünü olan barbunyayı yetiştirerek Türkiye genelinde büyük hal merkezlerinin tercihi haline getirmekten son derece mutluyuz. Zaten üretimin olduğu her yerde o hareketliliğin devam edeceğine inanıyoruz. Allah'ın verdiği ve atalarımızdan ve dedelerimizden gelen köyümüzün klasik çalışma geleneğini de sürdürerek gelecek nesillere de aktarmayı hedefliyoruz.“ şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber