Siirt'te ilk kez kitap fuarı açıldı

Siirt Valiliği tarafından, ‘Tillo Bilim Kültür Günleri’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikle kentte ilk kez kitap fuarı açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te ilk kez kitap fuarı açıldı

Siirt Valiliği tarafından, 'Tillo Bilim Kültür Günleri' etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikle kentte ilk kez kitap fuarı açıldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve kalabalık davetlinin katılımıyla fuar açılışı yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Ahmet Aydın, Siirt'te ilk kez kitap fuarı düzenlediklerini belirterek, son dönemde okuma projeleri kapsamında başlattıkları çalışmaların çok illeri bir düzeye ulaştığını belirtti. Vali Aydın, "Siirt Okuyor projesi kapsamında bu yıl hedeflediğimiz 2 milyon kitap okuma seviyesinin üzerine çıktık. Ancak bununla de yetinmiyor ve önümüzdeki yıl bu çıtayı daha da ileri bir noktaya ulaştırmak için hep birlikte gayret göstereceğiz. Bu amaçla bugün açılışını yapacağımız kitap fuarı Siirt'te ilk kez gerçekleştiriliyor. İlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran ise açılan fuara gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, bundan sonra fuarın çok dilli Siirt kitap fuarı olarak devam etmesi temennisinde bulundu. Siirt Sosyal ve kültür Merkezi çadırında düzenlenen etkinlikte kitapseverlerin yanı sıra, öğrenciler fuara yoğun ilgi gösterdi. Vali Aydın ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek yazarlarla sohbet etti. Program, yazarların imza etkinliği, müzik dinletisi ile Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma tarafından yapılan söyleşi ile devam etti. Fuarın 'Tillo Bilim Kültür Günleri' kapsamında 25 Eylül Çarşamba gününe kadar açık olacağı belirtildi.

Programa, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Eşi Erzu Aydın, Milletvekili Afif Demirkıran, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu , Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber