Başhekim kıyağı incelemede

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2006 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet almaktan sabıkalı Burdur eski Devlet hastanesi başhekimi Dr. Halit Kocabıyık hemşire olan eşine kıyak yaparak sahte rapor aldırdı. Kendi köyü Yarıköy sağlık ocağına tayinini yaptıran Kocabıyık ?ın eşi İstiklal hemşireyi hiç göreve göndermediği de ortaya çıktı. Bakanlık müfettişlerince İstiklal Kocabıyık' ın görevine son verilirken geriye dönük haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 50 Milyar para geriye tahsil edildi.

Rüşvet almaktan cezaevinde bir süre yatan Burdur Devlet hastanesi eski Başhekimi Dr. Halit Kocabıyık'ın hemşire olan eşi İstiklal Kocabıyık 2 yıl boyunca görev yapmadan sahte rapor aldırdığı görevde olduğu günlerde ise görevine gitmediği tespit edilerek görevine son verildi.Haketmediği maaş tutarları faiziyle birlikte 50 milyar olarak geri alındı.

Sağlık Bakanlığı müfettişlerince soruşturulan olayda müfettiş Hastaneden bir çok sağlık görevlisini dinledi. Hastanede 1 ay yatarak tedavi gördü gösterilen ve ardından 1-2 ay süreli heyet raporları verilmesini inceleyen müfettiş raporların sahte olduğunu tespit etti. Başhekim eşi İstiklal hemşireye Hastanede yatmadan yattı gösteren ardından heyet raporu verilen doktor ve hemşirelerin soruşturması sürüyor. İstiklal Kocabıyık'ın yıllardır göreve gitmediği tespit edildi ve görevine son verildi. Çalışmadan aldığı maaşları faizleriyle birlikte 50 milyar'ın geri ödenmesi raporlara yansıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber